Ψεύτικος δισεκατομμυριούχος που ξεγέλασε τους χρήστες στο Twitter

Ένας νέος λογαριασμός έκανε την εμφάνισή του στο Twitter το Σάββατο 25 Αυγούστου, καταφέρνοντας μέσα σε πολύ μικρό χρόνο να γίνει viral και να αποκτήσει τεράστια απήχηση. Ο λόγος; Μια ματιά στην ονομασία του χρήστη αρκεί για να καταλάβει κανείς: @WarrenBuffet99.

Δημοσιογράφοι ακόμα και πολιτικοί έσπευσαν να κάνουν «like» και να μοιραστούν τις εμψυχωτικές φράσεις ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο. 300.000 «likes» συγκέντρωσε η πρώτη ανάρτηση και κοντά στα 2.000.000 οι υπόλοιπες μέσα σε λίγα 24ωρα.

Είναι, όμως, αυτός ο νέος λογαριασμός του μεγιστάνα επενδυτή Warren Buffett; Προφανώς όχι, γι’ αυτό άλλωστε και την Τετάρτη 29/8 εξαφανίστηκε από τη σελίδα του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο 87χρονος Αμερικάνος διατηρεί λογαριασμό στο twitter (@WarrenBuffett) αλλά δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριος αν αναλογιστεί κανείς ότι το τελευταίο του τιτίβισμα ήταν το 2016.

Όταν αποφασίσει να τουιτάρει, πάντως, ασχολείται κυρίως με πετυχημένες γυναίκες του επιχειρηματικού κόσμου ή με οικονομικά θέματα.

Τα σημάδια ότι ο λογαριασμός @WarrenBuffet99 ήταν ψεύτικος υπήρχαν και οι πιο παρατηρητικοί θα καταλάβαιναν ότι κάτι ύποπτο συμβαίνει.

Ξεκινάμε από το πιο εμφανές: από το επίθετο έλειπε ένα «t» στο τέλος – Buffet αντί για Buffett, που είναι το σωστό.

Κατά δεύτερον, εξίσου σημαντικό, δεν υπήρχε το μπλε τικ που υποδηλώνει ότι ο λογαριασμός έχει επαληθευτεί από το ίδιο το twitter.

Στις λίγες μέρες που ήταν στον «αέρα» οι αναρτήσεις που έγιναν αφορούσαν μόνο εμψυχωτικές φράσεις. Και όπως προαναφέραμε ο αυθεντικός Warren Buffett όταν αραιά και που αποφασίσει να τουιτάρει ασχολείται με συγκεκριμένα θέματα.

Το BBC επιχείρησε να έρθει σε επαφή με τον διαχειριστή του λογαριασμού @WarrenBuffet99, αλλά δεν πήρε απάντηση και προφανώς ούτε πρόκειται να πάρει τώρα που ο λογαριασμός κατέβηκε…