Ψαρεύει επενδύσεις 5 δισ. ο Σαμαράς

Σε επταήμερο σαφάρι επενδύσεων, οι οποίες θα αγγίξουν τα 5 δισ. ευρώ, έχει επιδοθεί ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε μία προσπάθεια να επιτύχει το ελληνικό success story.

Ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να γεμίσει την βεντάλια των επενδύσεων. Η εβδομάδα που διανύουμε και η επόμενη θα είναι γεμάτη επαφές με ξένους ηγέτες αρχής γενομένης από σήμερα.

Οι περισσότερες από τις επενδύσεις, σε τομείς που ξεκινούν από τη διαχείριση λιμένων και φτάνουν μέχρι τις μεγάλες επενδύσεις για το σιδηροδρομικό δίκτυο, έχουν δρομολογηθεί ή προγραμματίζονται.

Ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού ξεκινά σήμερα με τη συνάντηση που θα έχει με τον πρώτο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών του Κουβέιτ, σεΐχη Sabah Khaled Al-Hamad Al-Sabah.

Συνεχίζεται τη Δευτέρα με την υποδοχή του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ και ολοκληρώνεται την επόμενη Πέμπτη, όταν αρχίζει η επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού Λι Κεκιάνγκ στη χώρα μας. Κρατικές εταιρείες από Κίνα, Αζερμπαϊτζάν και Κουβέιτ εμπλέκονται σε κρίσιμες επενδύσεις στην Ελλάδα όπως ο αγωγός φυσικού αερίου TAP, ο διαγωνισμός για την πώληση του ΟΛΠ και η πώληση – αναβάθμιση του Αστέρα Βουλιαγμένης.