Χperia tablet Z, το πιο λεπτό Android tablet στον κόσμο

Το πιο λεπτό Android tablet στον κόσμο είναι δημιούργμα της Sony Mobile και λέγεται Xperia tablet Z.  Ακολουθώντας τις προδιαγραφές του Xperia Z, το νέο 10ιντσο tablet είναι ανθεκτικό στο νερό και τη σκόνη, έχει πάχος μόλις 6,9 χιλιοστά, τετραπύρηνο επεξεργαστή και ανάλυση οθόνης 1.920×1.200p. Έρχεται με εγκατεστημένο το Android Jelly Bean 4.1 (αναβαθμίσιμο σε 4.2) και θα είναι διαθέσιμο από την Άνοιξη.

Ένα χρόνο μετά το τέλος της συνεργασίας με την Ericsson και την ολοκληρωτική εξαγορά από τη μητρική εταιρεία, η Sony Mobile και κατ επέκταση οι φορητές συσκευές με το λογότυπο της ιαπωνικής εταιρείας είναι πλέον ο πυρήνας γύρω από τον οποίο η Sony χτίζει το οικοσύστημά της και προωθεί το περιεχόμενό της, τόσο από τη βιομηχανία του θεάματος, όσο και από τον χώρο του gaming -με την υψηλή τεχνογνωσία και την πλούσια κληρονομία του Playstation.

Μάλιστα, στην παρουσίαση του Xperia tablet Z, εκτός από τον πρόεδρο και CEO της Sony Mobile, Kuni Suzuki, βρέθηκε και το «μεγάλο αφεντικό» της Sony Corporation, Kazuo Hirai, υπογραμμίζοντας τον ρόλο που καλούνται να παίξουν τα smartphones και τα tablets στην ενοποίηση της εμπειρίας που θέλει να προσφέρει στον χρήστη η Sony. Σημαντική παράμετρος προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της μαμάς Sony, είναι η αξιοποίηση την τεχνογνωσίας σε τομείς όπως η φωτογραφία και η προβολή.