Χωρίς Τίτλο Ιδιοκτησίας οι πρόσφυγες στα Λιβάδια από το 1997

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ Αμμοχώστου αποτελούμενη από τη βουλευτή Σκεύη Κουκουμά, την Οργανωτική Γραμματέα Κατερίνα Νεοφύτου και το Γραμματέα Υπαίθρου Χρύσανθο Ζαννέττο, επισκέφθηκαν το Σάββατο 18 Μαΐου τον προσφυγικό συνοικισμό Λειβαδιών στη Λάρνακα.

Στα πλαίσια της επίσκεψης συζητήθηκαν διάφορα προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους και έγινε συγκεκριμένη αναφορά στο πρόβλημα που παρουσιάζεται με τους τίτλους ιδιοκτησίας που παραχωρήθηκαν στους πρόσφυγες κατοίκους του Συνοικισμού το 1997-1998 από την τότε κυβέρνηση Κληρίδη.

Όπως αναφέρθηκε, οι τίτλοι που παραχωρήθηκαν την περίοδο εκείνη αναφέρονται μόνο στο οικόπεδο και όχι στην οικοδομή αφού δεν έγιναν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την εγγραφή της οικοδομής.

Η βουλευτής του ΑΚΕΛ ανέλαβε να ενημερώσει το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το θέμα αυτό, που αφορά στην υποχρέωση που επωμίζεται ο κάθε πρόσφυγας να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες άδειες οικοδομής και εγκρίσεις, έτσι που να μπορέσει να υποβάλει στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας σχετική αίτηση για να γίνει εγγραφή της κατοικίας του στον υφιστάμενο τίτλο ιδιοκτησίας.

Όπως διαπιστώνεται, μεγάλο θα είναι και το κόστος για την εξασφάλιση όλων των πιο πάνω αδειών και εγκρίσεων, που όπως διαφαίνεται θα πρέπει να πληρωθούν από τον κάθε πρόσφυγα ιδιοκτήτη της κατοικίας.

Με την επιστολή της η Σκεύη Κουκουμά, καλεί τον Υπουργό Εσωτερικών να μελετήσει τρόπους επίλυσης του προβλήματος και την άρσης μιας αδικίας που δημιούργησαν προηγούμενες κυβερνήσεις λόγω εσπευσμένων διαδικασιών και προχειρότητας.