Χωρίς ηλεκτρισμό και το Pafian Sun

Ένταση δημιουργήθηκε στο ξενοδοχείο Pafian Sun όταν λειτουργοί της ΑΗΚ είχαν μεταβεί στην μονάδα για να αποκόψουν την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.

Νωρίτερα οι λειτουργοί της ΑΗΚ είχαν αποκόψει την παροχή από δεύτερο ξενοδοχείο της ίδιας εταιρείας το Pafian Park αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία των δυο ξενοδοχείων οφείλει στην αρχή 200 περίπου χιλιάδες ευρώ για το ρεύμα που κατανάλωσε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Υπάλληλοι της εταιρείας τοποθέτησαν όχημα της μονάδας μπροστά από τις πόρτες του υποσταθμού της ΑΗΚ στο υπόγειο του ξενοδοχείου ενώ οι εργαζόμενοι στάθηκαν ασπίδα για να παρεμποδίσουν τους τεχνικούς της ΑΗΚ. Στην περιοχή κλήθηκε αστυνομική δύναμη και δημιουργήθηκαν μικροεπεισόδια. Υπάλληλοι του ξενοδοχείου τοποθέτησαν στις πόρτες των μετασχηματιστών και των μετρητών δικές τους κλειδαριές προκειμένου να παρεμποδίσουν τους τεχνικούς να προχωρήσουν στην αποκοπή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τελικά μετά από μαραθώνιες διαβουλεύσεις οι λειτουργοί της ΑΗΚ έλαβαν μέτρα στην περιοχή για να είναι σε θέση να διακόψουν από αύριο την παροχή της ηλεκτρικής ενέργειας από απόσταση.

Οι τουρίστες που διέμεναν στο ξενοδοχείο Paphian Park στο οποίο διακόπηκε η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο Pafian Sun.