Χωρίς αποτέλεσμα ολοκλήρώθηκαν οι έρευνες στο Ξυλιάτο

Άκαρπες οι έρευνες στη λίμνη στον Ξυλιάτο για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra, κόρης της Μαρί Ρόουζ. Οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, έγιναν με βάρκες, κάμερα-ρομπότ, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκος Τράγκολας.

Το έργο δυσχεραίνει η σχεδόν μηδενική ορατότητα και η μορφολογία του βυθού.

Οι αρχές από αύριο ενεργοποιούν σχέδιο Β, για να γίνουν οι έρευνες με διαφορετικό τρόπο, πιθανώς με τη χρησιμοποίηση σκαφάνδρου, δηλαδή στολή υποβρύχιας κατάδυσης που δένεται με την επιφάνεια μέσω ομφαλίου λώρου.

Σε δηλώσεις του από το Ξυλιάτο, ο Μάρκος Τράγκολας ανέφερε ότι επαναρχίζουν αύριο οι έρευνες στο φρεάτιο, όπου εντοπίστηκε το πτώμα της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες, την Κυριακή 14 Απριλίου, καθώς και το πτώμα μιας δεύτερης γυναίκας.

Οι ανακριτές της υπόθεσης δεν σταματούν στιγμή να προσπαθούν να αντλήσουν από τον 35χρονο, οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να συμβάλει στην εξιχνίαση του πιο στυγερού εγκλήματος των τελευταίων χρόνων στην Κύπρο.

Σε ασιατικής καταγωγής γυναίκα ανήκει το δεύτερο πτώμα που εντοπίστηκε στο φρεάτιο του Μιτσερού σύμφωνα με τη νεκροτομή που ολοκληρώθηκε σήμερα. Για την ταυτοποίηση της σορού θα πρέπει να αναμένονται τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες. λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές και άλλες εξετάσεις με σκοπό την ταυτοποίηση της σορού.

Στη σημερινή διαδικασία, εκτός από τους δύο ιατροδικαστές, συμμετείχαν και ανθρωπολόγοι που επιθεώρησαν τη σορό.