Χρυσοστόμου για υπόθεση Μιτσερού: Εάν υπάρχουν αδυναμίες, θα αποδοθούν ευθύνες

Εάν υπάρχουν αδυναμίες, θα αποδοθούν ευθύνες, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Αρχηγος Αστυνομίας κ. Ζαχαρίας Χρυσοστόμου για διερευνώμενες υποθέσεις φόνων γυναικών

Αυτούσιε οι δηλώσεις:

“Οι μέχρι στιγμής διερευνώμενες υποθέσεις φόνου τουλάχιστον δύο γυναικών και ο μη εντοπισμός της εξάχρονης θυγατέρας μιας εκ των θυμάτων, θέτουν την κοινωνία μας και την Αστυνομία Κύπρου ενώπιον μιας μορφής εγκλήματος, πρωτοφανούς γα τα κυπριακά δεδομένα, την έκταση της οποίας είναι πρόωρο να εκτιμήσουμε, και η οποία μορφή εγκλήματος παρουσιάζεται, όχι συχνά, συνήθως σε μεγάλες πληθυσμιακά χώρες.

Είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι η διερεύνηση πρέπει να γίνει με ιδιαίτερα προσεκτικό και μεθοδικό τρόπο, αλλά και στο πλαίσιο των προνοιών της κείμενης νομοθεσίας, ούτως ώστε όταν αχθούν οι υποθέσεις ενώπιον του δικαστηρίου να έχουν αίσια κατάληξη.

Είναι το ελάχιστο που οφείλουμε στα θύματα αυτών των εγκλημάτων και στις οικογένειες, συγγενείς και οικείους τους, προς τους οποίους εκφράζουμε τη θλίψη και τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

Αναγνωρίζουμε ότι έχουν εγερθεί ερωτήματα σχετικά με τον χειρισμό, που έτυχαν από μέρους της Αστυνομίας, καταγγελίες για ελλείποντα πρόσωπα, Ούτε απαξιώνουμε, ούτε υποτιμούμε τα ερωτήματα αυτά. Αντιθέτως, κατανοούμε τον αποτροπιασμό και το αίσθημα ανησυχίας, που οι υποθέσεις αυτές προκαλούν στην κυπριακή κοινωνία.

Ως Αστυνομία Κύπρου διαβεβαιώνουμε ότι έχουμε κάθε πρόθεση να διερευνήσουμε τα ερωτήματα που έχουν εγερθεί, με διαφάνεια και ειλικρίνεια και προπάντων με διάθεση να βελτιωθούμε σε περίπτωση που θα διαπιστωθούν τυχόν αδυναμίες, και βεβαίως αν υπάρχουν θα αποδοθούν ευθύνες.

Θα θέλαμε όμως, σε αυτό το στάδιο, να ζητήσουμε την κατανόηση σας, καθώς θεωρούμε ότι κορυφαία προτεραιότητα μας αυτή την στιγμή είναι η διερεύνηση των υποθέσεων αυτών, η διαπίστωση της πραγματικής έκτασης των εγκλημάτων που έχουν λάβει χώρα, η εξιχνίαση και η στοιχειοθέτηση τους. Και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζονται τα μέλη μας καταβάλλοντας το άπαν των δυνάμεων τους.”