Χρυσαλινιώτισσα: Έδωσε τα λεφτά του επιτάφιου στους φτωχούς

Εύγε στους Ιερωμένους και τις αρχές της ακριτικής εκκλησίας της Χρυσαλινιώτισσας, οι οποίοι αθόρυβα βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο πολίτες που τις γιορτινές αυτές μέρες είχαν την ανάγκη μας.

Συγκεκριμένα φέτος η εκκλησία αντί να στολίσει επιτάφιο προσέφερε τα χρήματα του στολισμού σε φτωχούς!!!

Σίγουρα σε όλους μας αρέσει να βλέπουμε όμορφα στολισμένους επιτάφιους την μεγάλη Παρασκευή, καθώς είναι μια συνήθεια χρόνων που μας βοηθάει να «νιώσουμε» την κατάνυξη των ημερών.

Οι πιστοί που συνέρευσαν την Μεγάλη Παρασκευή στην εκκλησίας της Χρυσαλινιώτισσας δεν είχαν αυτή την χαρά, να δουν ένα από τους ποιο όμορφα στολισμένους επιταφίους της Κύπρου, αλλά μοιράστηκαν την χαρά της πράξης των αρχών της εκκλησίας να δώσουν τα χρήματα του στολισμού σε φτωχούς συμπολίτες μας.

Στην θέση του επιταφίου είχαν φέτος δύο άνθινα στεφάνια, ενώ στο παγκάρι υπήρχε μια μικρή επιγραφή που έλεγε ότι «τα χρήματα για την αγορά λουλουδιών για τον επιτάφιο δόθηκαν σε φτωχούς».

Εύγε στην εκκλησία που έκανε το όνομα της πράξη..  Σε αντίθεση με άλλους ναούς σε πόλεις και χωριά που για άλλη μια χρονιά συναγωνίσθηκαν ποια να στολίσει περισσότερο τον δικό της επιτάφιο, πληρώνοντας σε ανθοπωλεία μέχρι και 1000 ευρώ!