Αλυσοδεμένες για 10 χρόνια κρατούνταν οι 3 κοπέλες

Δεμένες με σκοινιά και αλυσίδες κρατούνταν σχεδόν επί μία δεκαετία οι τρεις Αμερικανίδες στο σπίτι του τρόμου, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Κλίβελαντ Μάικλ ΜακΓκραθ, επισημαίνοντας πως η Αμάντα, η Τζίνα και η Μισέλ βρίσκονται σε καλή κατάσταση «δεδομένων των συνθηκών» υπό τις οποίες ζούσαν.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι περιστασιακά επιτρεπόταν στις γυναίκες να βγαίνουν στην πίσω αυλή της κατοικίας.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι τρεις γυναίκες έχουν κάνει λόγο στις Αρχές για βιασμούς, εγκυμοσύνες και αποβολές, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο σπίτι του Αριέλ Κάστρο στο Κλίβελαντ. Σύμφωνα με το NBC, οι αστυνομικοί πρόκειται να δώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι γυναίκες κρατούνταν μέσα στο σπίτι.

Η Αμάντα Μπέρι επέστρεψε στο σπίτι της αδερφής της, εκεί όπου η οικογένειά της και πολλοί φίλοι της επιφύληξαν ένα θερμό καλωσόρισμα. Οι συγγενείς της ζήτησαν από τους δημοσιογράφους να σεβαστούν την ιδιωτικότητα της 27χρονης, ενώ ματαιώθηκε η δήλωση στην οποία αναμενόταν να προχωρήσει η Αμάντα.

Στο μεταξύ, δύο ημέρες έχουν περάσει από τη στιγμή που οι Αρχές συνέλαβαν τα τρία αδέρφια με την κατηγορία της απαγωγής των Αμάντα Μπέρι, Τζίνα Ντεζεσούς και Μισέλ Νάιτ. Έκτοτε, έρχονται διαρκώς στο φως της δημοσιότητας στοιχεία που δείχνουν πως πρόκειται για ιδιαίτερα προβληματικές προσωπικότητες. Και τώρα, κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην ιστορία της πόλης του Κλίβελαντ.

Η ιστορία που συγκλονίζει ολόκληρο τον κόσμο

Τα αδέρφια που είναι ύποπτοι ότι κράτησαν μέσα σε ένα σπίτι για περισσότερη από μία δεκαετία τις τρεις γυναίκες στο Κλίβελαντ των Ηνωμένων Πολιτειών, μεγάλωσαν έχοντας στο πλευρό τους μια μεγάλη οικογένεια. Ήταν έξυπνοι, αστείοι και αγαπούσαν τα αυτοκίνητα. Δύο από αυτούς ωστόσο, ο Ονίλ και ο Πέδρο Κάστρο, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης του Κλίβελαντ, αντιμετώπιζαν πρόβλημα με το αλκοόλ.

Ο τρίτος, ο 52χρονος Αριέλ, ο οποίος μάλιστα είναι και ιδιοκτήτης του σπιτιού στο οποίο βρέθηκαν οι κοπέλες, είχε δημιουργήσει προβλήματα στην πρώην γυναίκα του, καθώς είχε απειλήσει πως θα σκοτώσει αυτήν και τα παιδιά τους, όπως αναφέρουν φίλοι, συγγενείς αλλά και στοιχεία από δικαστικές διαμάχες.

Επίσης, οι δύο είχαν σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια να εργάζονται, ενώ ο Αριέλ απολύθηκε το Νοέμβριο από το σχολείο στο οποίο εργάζονταν ως οδηγός λεωφορείου. Μάλιστα, ο θείος των τριών συλληφθέντων, Τζούλιο Κάστρο, δήλωσε πως «κάποτε ήταν πολύ καλοί άνθρωποι».

Αυτό υποστήριξε και ένας καλός φίλος τους, ο Νέλσον Ρόμαν. «Ήταν όλοι τους πολύ καλά παιδιά. Γι’ αυτό και τα νέα αυτά είναι αποκαρδιωτικά. Δεν είναι μόνο τρομακτικό για τις οικογένειες των τριών γυναικών, είναι απογοητευτικό και για εμάς, γιατί αυτά τα αδέρφια ήταν όλα πολύ καλά παιδιά και προέρχονται από καλή οικογένεια. Ήμασταν φίλοι όλα αυτά τα χρόνια και δεν κατάλαβα ποτέ ότι κρύβουν ανθρώπους στο σπίτι τους», είπε.

Οι Κάστρο έχουν ακόμη έξι αδέρφια. Ο πατέρας τους, Πέδρο, ο οποίος είχε στην κατοχή του επιχείρηση με αυτοκίνητα. Πέθανε το 2004 και έγραψε στα εννιά παιδιά του περιουσία που ξεπερνά τις 250.000 δολάρια, ενώ εξασφάλισαν και πολλά αυτοκίνητα. Υπενθυμίζεται πως το 2004 η Αστυνομία είχε επισκεφτεί το σπίτι του 52χρονου Αριέλ Κάστρο, προκειμένου να ερευνήσουν καταγγελία που ανέφερε ότι είχε αφήσει μέσα στο σχολικό λεωφορείο έναν μαθητή με ειδικές ανάγκες.

Οι Αρχές συνέλαβαν τον 52χρονο Αριέλ Κάστρο την Δευτέρα το βράδυ. Λίγες ώρες αργότερα, οι άνδρες της Αστυνομίας βρέθηκαν έξω από το σπίτι στο οποίο ζούσαν τα δύο αδέρφια του Αριέλ, 50 και 54 ετών. Όταν οι δυο τους έφτασαν με το αυτοκίνητό τους στην περιοχή και πάρκαραν έξω από το σπίτι, συνελήφθησαν.

Τα στοιχεία από την έρευνα στο σπίτι

Οι Αρχές προσπαθούν όλες αυτές τις ημέρες να βρουν όσο περισσότερα στοιχεία μέσα από το σπίτι στο οποίο ήταν κλεισμένες οι τρεις γυναίκες όλα αυτά τα χρόνια. Οι άνδρες της Αστυνομίας έχουν βρει σχοινιά και αλυσίδες, τις οποίες προφανώς οι απαγωγείς χρησιμοποιούσαν προκειμένου να δένουν τις γυναίκες. Ο Αρχηγός της τοπικής Αστυνομίας δήλωσε πως «έχουμε αποδείξεις ότι οι κοπέλες ήταν δεμένες. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό πως συνεχίζονται οι ερωτήσεις προς τα θύματα και τους γείτονες.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες κατά του Αριέλ Κάστρο και των δύο αδερφών του αργότερα σήμερα. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Αρχές ζήτησαν παράταση προκειμένου να έχουν όσο περισσότερα στοιχεία για τους υπόπτους.