Χριστόφιας: Ακρογωνιαίος λίθος η διασφάλιση των συμφερόντων των πολιτών

Το Γραφείο Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων έχει να παρουσιάσει πλούσιο έργο στα 11 χρόνια λειτουργίας του, στην προστασία του καταναλωτή και την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και των ταχυδρομικών υπηρεσιών.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας κατά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου βοηθού επιτρόπου ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων Πέτρου Γαλίδη , στη θέση του κ. Φώτη Αναστάση, ο οποίος παραιτήθηκε.

«Ο πολίτης και η διασφάλιση των καλώς νοουμένων του συμφερόντων αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο πάνω στον οποίο εδράζονται οι δικές μας πολιτικές για την εσωτερική διακυβέρνηση…. Η λειτουργία του θεσμού της Ρύθμισης στο πεδίο των Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών διέπεται από τις βασικές αρχές  της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης, της μη διάκρισης.

Η πετυχημένη πολιτική στήριξης και διασφάλισης των δικαιωμάτων του πολίτη εδραιώνει το κράτος ισότητας και δικαιοσύνης, είπε ο πρόεδρος και η επιλογή του κ. Γαλίδη στοχεύει στην υπογράμμιση αυτού του ενδιαφέροντος για τον πολίτη καταναλωτή.

Ο κ. Γαλίδης  ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την εμπιστοσύνη που έδειξε προς το πρόσωπό του και επεσήμανε ότι «οι κοσμογονικές διεθνείς εξελίξεις, λόγω ατυχών συγκυριών πλήττουν τον τόπο μας δυσανάλογα. Το γενικό περιβάλλον έχει μεταβληθεί απρόβλεπτα και κατ` επέκταση και οι τομείς αρμοδιοτήτων του Γραφείου Επιτρόπου Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομείων…θα εργαστώ σκληρά με ζήλο και προσήλωση με γνώμονα το εθνικό και δημόσιο συμφέρον, την  προστασία του καταναλωτή και την ανάπτυξη υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και τον τομέα των ταχυδρομικών υπηρεσιών».