Χιόνισε και στο κέντρο της Αθήνας- Προβλήματα στην κυκλοφορία στα βόρεια προάστια

Στο κέντρο της Αθήνας έφθασαν οι νιφάδες του χιονιού, ενώ στα βόρεια προάστια υπάρχει πυκνή χιονόπτωση και έχουν παρουσιαστεί πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία.

Κλειστός λόγω χιονιού και ομίχλης είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ως τον Άγιο Πέτρο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό. Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Κλειστή είναι από τη Δευτέρα και η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

Το υπουργείο Συγκοινωνιών έχει παραλάβει 100 τόνους αλάτι, από τους συνολικά 680 που έχουν παραγγελθεί για τον χειμώνα, ενώ, σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται 14 εκχιονιστικές μηχανές και 50 εθελοντές. Το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) παρέχει πληροφορίες για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη περιοχή και κατευθύνει τα αυτοκίνητα.

Κλειστά είναι τα σχολεία σε  Διόνυσο, Νέα και Παλαιά Πεντέλη, Ερυθρές, Βίλια, Αχαρνές, Θρακομακεδόνες, Αφίδνες, Καπανδρίτι, Μαλακάσα και Κάλαμο. Επίσης, κλειστά παραμένουν ορισμένα σχολεία στους δήμους Αγίων Αναργύρων Καματερού και τρία σχολεία στο δήμο Πετρούπολης.

Ο δήμος Αθηναίων έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων ανοίγοντας χώρους φιλοξενίας για όσο διαρκέσει η παγωνιά.
1)    Πολιτιστικό Κέντρο 4ου Διαμερίσματος
οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας

2)    Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου
οδός Μαμούρη και Δύμης (τηλ. 210 8223946, 210 8223184)

3)    Λέσχη Φιλίας Κυψέλης
οδός Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα (τηλ. 210 8674900)

Σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1960 για πληροφορίες, καθώς και για όσους έχουν ανάγκη βοήθειας μόνο για την περιοχή του δήμου Αθηναίων.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πειραιά, έλαβαν επίσης έκτακτα προληπτικά μέτρα.Όλα τα ΚΑΠΗ  του δήμου θα είναι ανοιχτά  από τις  08:00  μέχρι τις  20:00 και εάν οι καιρικές συνθήκες επιδεινωθούν εκτός από τα πέντε ΚΑΠΗ που θα λειτουργούν επί 24ωρου βάσεως, θα προστεθούν και άλλα.