Χριστοφόρου: Τώρα είναι η ώρα της αλληλεγγύης της Ε.Ε.

Ο Ευρωβουλευτής Λευτέρης Χριστοφόρου με παρέμβαση του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, απαιτεί την άμεση κινητοποίηση της Ε.Ε. για έκδοση Ευρωομολόγου.

«Εάν σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η Ε.Ε. υστερήσει και δεν ανταποκριθεί άμεσα, στις προσδοκίες των πολιτών δεν θα χάσει απλά μία μάχη, πιθανώς να κινδυνεύσει, το ίδιο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα»

Παρατίθεται η παρέμβαση ερώτηση προς την Ε.Ε.:

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΑΜΕΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟΥ

Η Ε.Ε. και οι Ευρωπαίοι πολίτες βιώνουν μία πρωτοφανή κρίση εξαιτίας του κορονοϊού. Σήμερα μετρούμε δραματικά τεράστιες ανθρώπινες απώλειες και ταυτόχρονα θα αρχίσουμε να μετρούμε τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις.

Είναι η ώρα που η ΕΕ οφείλει να παρέμβει άμεσα και αποφασιστικά, τόσο για την καταπολέμηση του κορονοϊού όσο και για την αντιμετώπιση της επερχόμενης οικονομικής λαίλαπας.

Ένα άμεσο και αποτελεσματικό μέτρο είναι η έκδοση Ευρωομολόγου, που είναι το πιο ενδεδειγμένο οικονομικό μέσο για αντιμετώπιση της επερχόμενης ύφεσης της Ευρωπαϊκής Οικονομίας.

Ήδη οι ΗΠΑ ρίχνουν στην αμερικανική οικονομία 2.2 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Μετά την αποτυχία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αποφασίσει για την έκδοση του Ευρωομολόγου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή οφείλει άμεσα να αναλάβει την ευθύνη να προωθήσει άμεσα την έκδοση του Ευρωομολόγου.

Η ΕΕ οφείλει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων, να υπερασπιστεί το ότι είμαστε μία πραγματικά Ενωμένη Ευρώπη, με Αλληλεγγύη και κοινό στόχο για αντιμετώπιση της κρίσης.

Εάν σε αυτές τις κρίσιμες ώρες η ΕΕ υστερήσει και δεν ανταποκριθεί άμεσα, στις προσδοκίες των πολιτών δεν θα χάσει απλά μία μάχη, πιθανώς να κινδυνεύσει, το ίδιο το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα.

Ερωτάται, λοιπόν, η Επιτροπή, με ποιον τρόπο θα προχωρήσει στην προώθηση και υλοποίηση έκδοσης Ευρωομολόγου.