ΥΠΕΞ: Έκκληση σε Κύπριους στο εξωτερικό να εγγραφούν στη πλατφόρμα

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο «Τρίτο πρόγραμμα» του κρατικού ραδιοφώνου,  απηύθυνε έκκληση στους Κύπριους, που βρίσκονται στο εξωτερικό, να εγγραφούν αύριο, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΥΠΕΞ, ώστε να υπάρχει ξεκάθαρη απεικόνιση για λόγους αλληλοενημέρωσης .

Η Κυπριακή Δημοκρατία προβαίνει διαρκώς σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να εξυπηρετήσει στο μέτρο του εφικτού, τις ανάγκες όλων των Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται στο εξωτερικό, τόνισε ο ΥΠΕΞ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι αύριο θα λειτουργήσει διαδικτυακή πλατφόρμα και προέτρεψε τους Κύπριους φοιτητές στο εξωτερικό και γενικότερα όλους τους Κύπριους πολίτες που είναι εκτός Κύπρου, να καταγράψουν πού βρίσκονται.

Αυτό είπε, είναι αναγκαίο ώστε το κράτος να γνωρίζει πού βρίσκονται οι Κύπριοι πολίτες και ποιες ανάγκες έχουν.

Ο Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως καταβάλλεται διαρκώς προσπάθεια για παροχή οικονομικής και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στους πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό.

Τόνισε ότι υπάρχουν Κύπριοι φοιτητές σε περισσότερες από 40 χώρες. Εκτός από τους φοιτητές, περίπου 150 Κύπριοι πολίτες βρίσκονται σε διάφορες χώρες, εικοσιένας εκ των οποίων στην Ταϊλάνδη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι περίπου δύο χιλιάδες Κύπριοι φοιτητές που βρίσκονται στη Βρετανία, έχουν ήδη υποβάλει αίτημα να τους παρασχεθεί το πακέτο σίτισης, το οποίο είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι το συνολικό κόστος αυτής της προσπάθειας ανέλαβε να το καλύψει συμπατριώτης μας που ζει στην Κύπρο και θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Τόνισε ότι το ζήτημα του επαναπατρισμού των Κυπρίων που βρίσκονται στο εξωτερικό απασχολεί διαρκώς την κυβέρνηση, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι όποιες αποφάσεις λαμβάνονται είναι σε συνάρτηση με όσα συμβαίνουν στην Κύπρο.