Χριστοδούλου: Προσωρινά ελέυθερος με καταβολή εγγύησης

Ενώπιον του Δικαστηρίου Λευκωσίας  βρέθηκε σήμερα ο πρώην διοικητής της Κεντρικής τράπεζας, Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Στον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλο Χριστοδούλου, την κόρη του Αθηνά, τον πρώην γαμπρό του Ανδρέα Κιζουρίδη,  καθώς και στην εταιρεία AC Christodoulou, απαγγέλθηκαν συνολικά 11 κατηγορίες.

Οι 3 από τις κατηγορίες είναι κοινές και αφορούν συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφία και κυκλοφορία πλαστού εγγράφου.

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή στις κατηγορίες και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση €5000.

Η ακρόαση της υπόθεσης ορίστηκε για τις 27 Ιουνίου.

Παράλληλα ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου δηλώνει ότι είναι αθώος.

Μετά την έξοδο του σήμερα από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ανέφερε ότι «ο κάθε άνθρωπος έχει τη δική του ιστορία, όπως έχω και εγώ τη δική μου».

«Για την ιστορία μου αυτή, ήμουν και είμαι υπερήφανος. Υπήρξα πάντοτε και ως άνθρωπος και ως δημόσιος λειτουργός, τίμιος και ακέραιος και υπηρέτησα και τους συνανθρώπους μου και την πατρίδα μου με ανιδιοτέλεια και ευσυνειδησία. Ούτε έκλεψα, ούτε εδωροδοκήθηκα, ούτε έτυχα ποτέ δεκασμού. Γνώμονας μου υπήρξε πάντοτε το δημόσιο συμφέρον και αδέκαστος κριτής μου η συνείδηση μου. Το πρόσωπο μου είναι καθαρό γιατί δεν έχω κάνει οτιδήποτε για το οποίο να ντρέπομαι. Άλλοι είναι που πρέπει να ντρέπονται. Δηλώνω σαφώς και απεριφράστως ότι είμαι αθώος και πιστεύω ακράδαντα ότι τούτο θα επιβεβαιώσει και η δικαιοσύνη, την οποία εμπιστεύομαι», τόνισε.