Χριστοδουλίδης: Η απαξίωση του πορίσματος από τον ΠτΔ δεν τιμούν τον θεσμό που υπηρετεί

Η απαξίωση του πορίσματος από τον ΠτΔ δεν τιμούν τον θεσμό που υπηρετεί, ανέφερε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δρ Δώρος Χριστοδουλίδης.

Η απαξίωση του πορίσματος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη αποτελεί μια άστοχη προσπάθεια απόσεισης των δικών του ευθυνών για την κατάρρευση και το κλείσιμο του Συνεργατισμού. Ευθύνες τις οποίες το πόρισμα ξεκάθαρα του αποδίδει. Ταυτόχρονα, ο κ. Αναστασιάδης είτε δεν αντιλαμβάνεται είτε κάνει ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος διορίζει τους Υπουργούς, του έχει και την ευθύνη του ελέγχου του έργου τους. Και το έργο του Υπουργού Οικονομικών στο θέμα του Συνεργατισμού, ήταν καταστροφικό.

Πέρα από τις πολιτικές ευθύνες του κ.Χάρη Γεωργιάδη που οφείλει να παραιτηθεί σύμφωνα με τα συμπεράσματα του πορίσματος, η στάση του Προέδρου και ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το πόρισμα και τα μέλη της ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής δεν τιμούν τον θεσμό που υπηρετεί.

Όσοι βέβαια ζητούν ανάληψη ευθυνών θα πρέπει να διαβάσουν καλά ολόκληρο το πόρισμα και όχι τα σημεία που του συμφέρει. Πολιτικές ευθύνες έχουν και τα κόμματα ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ γιατί εκμεταλλεύτηκαν τον Συνεργατισμό για να εξυπηρετήσουν τα μικροπολιτικά συμφέροντα.

Η Συμμαχία Πολιτών σέβεται απόλυτα όλα τα συμπεράσματά του πορίσματος. Αν όσοι ευθύνονται δεν αναλάβουν τις πολιτικές τους ευθύνες τότε είναι στα χέρια των πολιτών με την ψήφο τους να τους τις αποδώσουν.