Χρηματοδότηση προγραμμάτων έρευνας

Την εγχώρια ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα στο πλαίσιο κοινών ευρωπαϊκών ερευνητικών προγραμμάτων που θα προκηρυχθούν την περίοδο 2013-2014, χρηματοδοτεί με ποσό άνω των 4 εκατ. ευρώ το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.

Μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει άμεση ανάγκη για συντονισμό των ερευνητικών δραστηριοτήτων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, για στοχευμένη κατανομή και βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων χρηματοδοτικών πόρων, έχουν συσταθεί σχετικές Πρωτοβουλίες στις οποίες συμμετέχουν δημόσιοι φορείς, υπεύθυνοι για το σχεδιασμό, την προκήρυξη και διαχείριση Προγραμμάτων έρευνας από όλη την Ευρώπη.

Περιλαμβάνονται τεχνολογίες της πληροφορικής, η διαχείριση υδάτινων πόρων, η ασφάλεια των τροφίμων, η πολιτιστική κληρονομιά, η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, η βιολογία συστημάτων και η υποστήριξη ερευνητικά δραστήριων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Για αναλυτικότερες πληροφορίες, ως προς τις Πρωτοβουλίες και τα Προγράμματα, καθώς και για το χρονοδιάγραμμα και τον προϋπολογισμό των προσκλήσεων υποβολής προτάσεων, το Ίδρυμα παραπέμπει τους ενδιαφερόμενους στην επίσημη ιστοσελίδα του.