Χρίστου: Το να ελέγχονται τροχαία παραπτώματα είναι επιχειρήσεις ενάντια στη μετανάστευση και στην παρανομία;

Χρίστου: Το να ελέγχονται τροχαία παραπτώματα είναι επιχειρήσεις ενάντια στη μετανάστευση και στην παρανομία;

Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» στο Sigma, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «πολιτικοί πρόσφυγες θέλουν να ελέγχουν τη νυχτερινή ζωή της παλιάς Λευκωσίας».

Ο κ. Χρίστου, διερωτήθηκε αν κάποιοι θέλουν να υποβαθμίσουν την παλιά Λευκωσία κι αν η κατάσταση που επικρατεί είναι στοχευμένη, αφού σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως είπε, τα κέντρα των πόλεων είναι υπό «κατάληψη».

Την ίδια ώρα ανέφερε ότι κλιμάκιο του ΕΛΑΜ επισκέφθηκε την παλιά Λευκωσία και έγιναν δέκτες παραπόνων κι από κατοίκους κι από καταστηματάρχες.

Επίσης υπενθύμισε το περιστατικό με τα μαχαιρώματα αλλοδαπών πριν από μερικές βδομάδες στην παλιά Λευκωσία εναντίον ενός Ε/κ και διερωτήθηκε, ποια είναι η ανάγκη που οδηγεί τους αλλοδαπούς να κυκλοφορούν με μαχαίρια.

«Δεν είναι τόσο εύκολη η κυκλοφορία του κόσμου. Υπάρχουν πολλά παραπτώματα, τα οποία καταγγέλλονται στις Αρχές χωρίς να λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα», τόνισε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως τρομακτικό το γεγονός ότι στην Κύπρο δεν λάβαμε κανένα μάθημα από τα όσα γίνονται στην Ευρώπη.

«Ακούμε ότι η Αστυνομία κάνει επιχειρήσεις κι αναφέρουμε στον πολιτικό προϊστάμενο της Αστυνομίας: ποιες επιχειρήσεις; Το να ελέγχονται τροχαία παραπτώματα είναι επιχειρήσεις ενάντια στη μετανάστευση και στην παρανομία;», διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ επανάλαβε τη θέση για άμεση απέλαση όλων των παράνομων μεταναστών και υποστήριξε ότι πρέπει όσοι βρίσκονται στην Κύπρο υπό το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα να επανεξεταστούν και να διαπιστωθεί με ποια κριτήρια τους δόθηκε αυτό το δικαίωμα.

Αν δηλαδή ήρθαν από τη Συρία ή μέσω των κατεχομένων και της Τουρκίας.

Για τις πολιτογραφήσεις

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ κλήθηκε να σχολιάσει και μια παλαιότερη δήλωσή του, η οποία συνδυάστηκε και με τις πολιτογραφήσεις ξένων επενδυτών. Συγκεκριμένα είπε ότι η δήλωση πως «Έλληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι» είναι παλιά και πρόσθεσε ότι Έλληνας γίνεσαι από την καταγωγή και όχι αν πολιτογραφηθείς στη συνέχεια.

Οι πολιτογραφήσεις δεν αφορούν στη σημερινή κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αλλά κι άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, τόνισε.

Από τα 15–20 δικηγορικά γραφεία που έχουν τις περισσότερες πολιτογραφήσεις, σχεδόν όλα συνδέονται με πολιτικά πρόσωπα, σημείωσε.

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ υποστήριξε ότι η ανάδειξη του συγκεκριμένου θέματος τώρα συνδέεται και με άλλες καταστάσεις, κάνοντας λόγο για πιέσεις που ασκούνται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με φόντο το Κυπριακό.

Ερωτηθείς αν συμφωνεί γενικότερα με τη φιλοσοφία του επενδυτικού προγράμματος, υποστήριξε ότι δεν είναι το είδος της ανάπτυξης που χρειαζόμαστε και ευαγγελιζόμαστε και που θα φέρει χρήματα σε όλα τα στρώματα του πληθυσμού.

Μπορεί στην αρχή, ανέφερε, το πρόγραμμα να έφερε εκατομμύρια, αλλά επωφελήθηκαν μόνο μερικά δικηγορικά γραφεία. Αυτό δεν είναι ανάπτυξη και έχει ημερομηνία λήξης, τόνισε.

Η κυπριακή οικονομία, αν θέλουμε πάει μπροστά, πρέπει να βρει τρόπους παραγωγικούς κι όχι μέσω της παροχής τέτοιου είδους υπηρεσιών, υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει την εμπλοκή του Αρχιεπισκόπου σ’ όλη αυτή την ιστορία, δήλωσε: «Την βλέπω όπως την βλέπει ο κάθε πολίτης, όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

Πηγή: Sigmalive.com