Εξαπάτησαν 83χρονο στη Λεμεσό – Προσοχή συστήνει η Αστυνομία

Εξαπάτησαν 83χρονο στη Λεμεσό – Προσοχή συστήνει η Αστυνομία

Η Αστυνομία συστήνει τη προσοχή από επιτήδειους οι οποίοι εκμεταλλέυονται ηλικιωμένους. Σε περίπτωση στη Λεμεσό, δύο άγνωστα πρόσωπα χρέωσαν 83χρονο σχεδόν 10,000 ευρώ, για μόνωση της ταράτσας της κατοικίας του, στα Κάτω Πολεμιδιά, χωρίς καν να ολοκληρώσουν τις εργασίες.

Συγκεκριμένα και όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, την περασμένη Πέμπτη, δυο άγνωστοι αλλοδαποί, επισκέφθηκαν 83χρονο στην οικία του και τον ρώτησαν αν επιθυμούσε να γίνει μόνωση στην ταράτσα της.

Ο ηλικιωμένος συμφώνησε μαζί τους και τους έδωσε 600 ευρώ, ως προκαταβολή για την αγορά των αναγκαίων υλικών και την ίδια μέρα επέστρεψαν και άρχισαν εργασίες, τις οποίες ανέφεραν πως ολοκλήρωσαν λίγες ώρες αργότερα.

Τα δυο άγνωστα πρόσωπα ζήτησαν ως αμοιβή το ποσό των 10 χιλιάδων ευρώ, ενώ μετά από διαπραγμάτευση, ο 83χρονος τους έδωσε τελικά το ποσό των 9 χιλιάδων ευρώ και αυτοί αναχώρησαν.

Ο 83χρονος διαπίστωσε αργότερα ότι έπεσε θύμα απάτης, αφού επιθεωρώντας την ταράτσα, είδε πως μόνο σε ένα μικρό κομμάτι της έγιναν εργασίες, αφού δεν χρησιμοποιήθηκαν επαρκή υλικά, το κόστος των οποίων δεν ξεπερνά τα 100 ευρώ.

Στην κατάθεση του στην Αστυνομία, το θύμα ανέφερε πως και στις δυο περιπτώσεις που του ζητήθηκαν χρήματα, οι δυο άγνωστοι – ηλικίας περίπου 25 με 35 ετών – τον μετέφεραν με ένα πράσινο σαλούν αυτοκίνητο σε τραπεζικό ίδρυμα, για την ανάληψη των χρημάτων.

Οι εξετάσεις της Αστυνομίας συνεχίζονται προς εντοπισμό και σύλληψη των δυο άγνωστων προσώπων, ανέφερε ο κ.Σωτηριάδης, ο οποίος κάλεσε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους, να είναι προσεκτικοί και υποψιασμένοι, για αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων.

Check Also

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες

Νεκρός 21χρονος μοτοσικλετιστής – Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες Σε θανατηφόρα οδική σύγκρουση που έγινε …

Ο καιρός τις επόμενες μέρες, Αίθριος,ο,καιρός,σήμερα,με,τη,θερμοκρασία,να,φτάνει,στους,37,βαθμούς,

Αίθριος ο καιρός σήμερα με παροδικές νεφώσεις – Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, παρόλο που …