Χιόνια στη Λευκωσία – έκκληση για αποφυγή άσκοπων κινήσεων

Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες διακινήσεις και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, που επικρατεί κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενδέχεται να σχηματισθεί παγετός στο δρόμο, με αποτέλεσμα αυτός να καταστεί ολισθηρός.

Από το Γραφείο Τύπου Αρχηγείου της Αστυνομίας, αναφέρθηκε ότι ελαφρά χιονόπτωση παρατηρείται και σε περιοχές της Λευκωσίας, από ενωρίς το βράδυ, στα Λατσιά, στο Πέρα Χωριό και στην Αλάμπρα, ενώ σύμφωνα με κάτοικους, χιόνι και χιονόνερο πέφτουν στην περιοχή του ΡΙΚ και στο Δάλι.

Λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε ολόκληρη την Κύπρο, δήλωσε εκπρόσωπος της Αστυνομίας, έχουν αποκλεισθεί από τα χιόνια στην Επαρχία Λευκωσίας τα χωριά Καννάβια, Μηλικούρι, Αγία Ειρήνη, Μουτουλλάς, Πολύστυπος, Γούρι, Λαζανιά, Μαχαιράς, Κιόνια, Πλατανιστάσα και Φικάρδου.

Στην Επαρχία Λάρνακας είναι, επίσης, αποκλεισμένα τα χωριά Οδού και Βαβατσινιά, στην Επαρχία Λεμεσού τα χωριά Άγιος Θεόδωρος και Πρόδρομος.

Λόγω της χιονόπτωσης έχουν κλείσει για την κυκλοφορία όλων των οχημάτων όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στο Τρόοδος.

Η Αστυνομία καλεί τους οδηγούς που θα χρησιμοποιήσουν το οδικό δίκτυο να τηρούν χαμηλές ταχύτητες και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα τους οχήματα.

SNOW-