Χιλιάδες κόσμου στην κηδεία του Νεμτσόφ

Μπροστά από το Κέντρο Ζαχάρωφ στη Μόσχα συγκεντρώθηκαν από το πρωί χιλιάδες κόσμου  για την κηδεία του Μπόρις Νεμτσόφ, που δολοφονήθηκε το βράδυ της Παρασκευής κοντά στο Κρεμλίνο.

Η σορός του Νεμτσόφ τέθηκε σε προσκύνημα στο Κέντρο Ζαχάρωφ, μουσείο αφιερωμένο στα ανθρώπινα δικαιώματα και στον Αντρέι Ζαχάρωφ, τον ακαδημαϊκό και αντιφρονούντα που αντιπαρατέθηκε και συγκρούστηκε με το σοβιετικό ολοκληρωτικό καθεστώς, ενώ ακολούθησε η ταφή στο κοιμητήριο Τρογεκουρόβσκογιε της Μόσχας.

Η μητέρα του Νεμτσόφ, καθισμένη δίπλα στο ανοικτό φέρετρο, δέχθηκε συλλυπητήρια.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και προσωπικότητες όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Τεφτ προσήλθαν και άφησαν λουλούδια.

Μεταξύ αυτών η χήρα του πρώην προέδρου της Ρωσίας Μπόρις Γέλτσιν, υπό την προεδρία του οποίου ο Νεμτσόφ διετέλεσε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο πρώην πρωθυπουργός του Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος πλέον έχει περάσει στην αντιπολίτευση Μιχαήλ Κασιάνοφ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Τεφτ, ο οποίος εξέφρασε «τα βαθιά συλλυπητήρια του προέδρου (Μπαράκ Ομπάμα) και του αμερικανικού λαού για τον θάνατο αυτού του μεγάλου, Ρώσου πατριώτη».

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ απέστειλε στεφάνι και πολλά μέλη του κοινοβουλίου πήγαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Νεμτσόφ, μεταξύ αυτών οι αντιπρόεδροι της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς και Σεργκέι Πριχόντκο.

Capture