Χιλιάδες Ισλανδοί ζητούν την παραίτηση του Πρωθυπουργού λόγω Panama Papers

Ο Ισλανδός πρωθυπουργός δήλωσε στο κοινοβούλιο της χώρας, ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί μετά τη διαρροή των εγγράφων που τον συνδέουν με offshore εταιρία που μπορεί να συνδέεται με σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων.

«Δεν σκέφτομαι να παραιτηθώ εξαιτίας αυτού του θέματος ούτε πρόκειται να παραιτηθώ» είπε στο κοινοβούλιο ο Sigmundur David Gunnlaugsson. «Η κυβέρνηση έχει πολύ θετικά αποτελέσματα. Η πρόοδος είναι σημαντική και έχει σημασία να ολοκληρώσει το έργο της» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Την ώρα που έφευγε από το κοινοβούλιο, μεγάλες διαδηλώσεις ήταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας και η γυναίκα του φέρονται να έχουν συστήσει μία εταιρεία στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους με τη βοήθεια μιας νομικής εταιρείας του Παναμά που βρίσκεται στο επίκεντρο των διαρροών για περιπτώσεις φοροδιαφυγής.

Η διαρροή έχει προκαλέσει ένταση και στο κοινοβούλιο της χώρας και σύμφωνα με δημοσιεύματα υπάρχει σενάριο για κατάθεση πρότασης μομφής κατά του πρωθυπουργού.

Ο κεντροδεξιός πρωθυπουργός στην ομιλία του είπε ότι αυτός και η γυναίκα του πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους και αρνήθηκε ότι έχει περιουσιακά στοιχεία σε φορολογικούς παραδείσους.

Check Also

ΗΠΑ – Υπόθεση «kids for cash»: Δικαστές έστησαν κομπίνα για να στέλνουν παιδιά σε ιδιωτικές φυλακές

Δύο πρώην δικαστές της Πενσιλβάνια που επινόησαν ένα σχέδιο για να στέλνουν παιδιά σε ιδιωτικές …

Βρετανία: Η Λιζ Τρας εξακολουθεί να προηγείται σημαντικά στην κούρσα για την πρωθυπουργία

Η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας εξακολουθεί να προηγείται σημαντικά του αντιπάλου της, του Ρίσι Σούνακ, …