Χατζησάββας: Ανοικτή Επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Η αντιπαράθεση μεταξύ του Σταύρου Χατζησάββα και του προέδρου του κινήματος των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, συνεχίζεται με τον Χατζησάββα να αποστέλει τώρα δημόσια επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή όπου τον καλέι να διερευνήσει το θέμα που έχει εγείρει:

Προς Οδυσσέα Μιχαηλίδη
Γενικό Ελεγκτή Κυπριακής Δημοκρατίας

Θέμα: Ανοικτή Επιστολή στον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη

Έντιμε κύριε,

Επικοινωνώ μαζί σας, δια της παρούσης επιστολής, για το θέμα που έχει προκύψει τις τελευταίες μέρες στην κυπριακή κοινωνία και που αφορά το επίδομα που λαμβάνουν οι Οικολόγοι από το 2005 μέχρι σήμερα για οδηγό. Μετά από σχόλιο μου στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στην Δημοκρατική Παρέμβαση (για το θέμα του οδηγού) ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης προχώρησε σε διάψευση μου στην ιστοσελίδα www.tvonenews.com.cy, γεγονός που με οδήγησε στην έκδοση σχετικής ανακοίνωσης την οποία και σας επισυνάπτω.

Ακολούθως ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης με δική του ανακοίνωση (την οποία σας επισυνάπτω) επιβεβαίωσε τα όσα είχα πει ως προς τα ‘λάφυρα’ που ζήτησαν και πήραν οι Οικολόγοι από την ΕΔΕΚ για να γίνει η παντρειά.

Δια της παρούσης, σας ενημερώνω ότι τότε μέσα στην ομάδα / αντιπροσωπεία των Οικολόγων που έκαναν επαφές με την ΕΔΕΚ ήταν και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κόμματος Σάββας Φιλίππου. Επίσης κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα ο κ. Σάββας Φιλίππου ήταν ο γενικός υπεύθυνος των Οικολόγων στον προεκλογικό αγώνα για τις Ευρωεκλογές 2014. Με την ολοκλήρωση των εκλογών η κόρη του Αναπληρωτή Προέδρου των Οικολόγων Σάββα Φιλίππου επιλέγηκε για να είναι 1 εκ των συνεργατών του κ. Παπαδάκη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σας καλώ δημόσια, να κάνετε όλους τους απαραίτητους ελέγχους ως προς τα ζητήματα που απορρέουν από τα πιο πάνω.

Διατελώ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ
ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ

Η απάντηση Δ. Παπαδάκη

«ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ»

Απάντηση Παπαδάκη στις αναφορές του Στ. Χατζησάββα.

Στις αναφορές του ονοματός του από τον Σταύρο Χατζησάββα συνεπεία της κόντρας του με τον Γιώργο Περδίκη, απαντά ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης.

ΑΥΤΟΥΣΙΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ

Σκοπός μου, δεν είναι να εμπλακώ στην αντιπαράθεση μεταξύ Γιώργου Περδίκη και Σταύρου Χατζησαββα.

Επειδή όμως γίνεται αναφορά στο όνομα μου και σε γεγονότα αβάσιμα, θέλω να διευκρινίσω τα εξής:

1)  Πριν τις ευρωεκλογές του 2014,  η ΕΔΕΚ και το Κίνημα Οικολόγων, είχαν συνάψει συμφωνία για κοινή κάθοδο στις εκλογές λόγω του γεγονότος ότι σε περίπτωση εκλογής προερχόμενου από την ΕΔΕΚ υποψηφίου και πιθανής μη παρουσίας στην ομάδα των πρασίνων στο ΕΚ, συμφωνήθηκαν όπως ένας εκ των συνεργατών στις Βρυξέλλες να προέρχεται από το Κίνημα Οικολόγων ούτως ώστε να αναλάβει πέραν των  υπόλοιπων αρμοδιοτήτων,  τη σύνδεση της σχέσης με την ομάδα των πρασίνων στο ΕΚ κάτι το οποιο θα ήταν επωφελές για την Κύπρο.

2) Όπως στην περίπτωση των αποστολών κομματικών στελεχών στις Βρυξέλλες το 1/3 των αποστολών να προέρχεται από τους οικολόγους .

Τιμώντας τη συμφωνία, ζήτησα από τους Οικολόγους να εισηγηθούν τρία άτομα, για να προβώ σε συνέντευξη μαζί τους, οι οποίοι διέθεταν τα κατάλληλα προσόντα. Και τα τρία άτομα που μου εισηγήθηκαν οι Οικολόγοι ήταν εξαίρετα, αλλά προτίμησα την μια εξ’ αυτών, η οποία υπερτερούσε στη γαλλική γλώσσα που ήταν η μητρική της κάτι το οποίο αποδεικνύεται εκ των πραγμάτων ότι είναι βοηθητικό στη λειτουργιά του γραφείου μου.

Θέλω να υπενθυμίζω ότι καμία παρέμβαση δεν αποδέχτηκα για την επιλογή των συνεργατών μου και μάλιστα έτυχα μουρμούρας και εντός του κόμματος μου γιατί επέλεξα Ελλαδίτισα διευθύντρια του γραφείου μου, που είχε πολυετή εμπειρία στο ΕΚ ,  σε γραφεία προηγούμενων ευρωβουλευτών καθώς επίσης και το γεγονός ότι η επιλογή των συνεργατών μου έγινε μετά από πολυάριθμες συνεντεύξεις στις οποίες προέβηκα.

Στα πλαίσια των αποστολών από τα δύο κόμματα είχε έρθει προσκεκλημένος μου και ο κ. Χατζησαββας προτεινόμενος από το Κίνημα οικολόγων. Όσον αφορά τη συνεργάτιδα μου που προέρχεται από τους οικολόγους και βρίσκεται στην Κύπρο, είναι υπεύθυνη για την προετοιμασία θεμάτων για παρέμβαση στο ΕΚ που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και φυσικά δεν ζήτησα την αλλαγή της κομματικής τοποθέτησης και όπως ούτε να παραβρίσκεται στα γραφεία των οικολόγων.

Και στις δύο περιπτώσεις νιώθω απόλυτα ικανοποιημένος για την απόφαση που πήρα για αυτό αποδεικνύεται από τη δράση του γραφείου μου.

ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟΥ ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

Χατζησάββας: Περδίκη έκανες το ψέμα σουρωτήρι…ΝΤΡΟΠΗ σου

http://www.laimitomos.com/2017/