Χατζηπέτρου:”Η άποψη ότι το μισθολόγιο δεν είναι καλά δομημένο είναι αυθαίρετη”

Την πλήρη διαφωνία του ότι το κρατικό μισθολόγιο δεν είναι καλά δομημένο, εξέφρασε  ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, δηλώνοντας πως ο καταρτισμός του υφιστάμενου κρατικού μισθολογίου δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά είναι έργο εμπειρογνωμόνων.

Κληθείς  να σχολιάσει τις δηλώσεις που έγιναν  από την Επίτροπο Μεταρρύθμισης Εμμανουέλλα Λαμπριανίδου Μουσιούτα, ο κ. Χατζηπέτρου είπε πως το θέμα του μισθολογίου αποτελεί ένα πολύ μεγάλο ζήτημα και πως η άποψη ότι δεν είναι καλά δομημένο είναι αυθαίρετη.

«Το πώς έγινε το μισθολόγιο ξέρουν αυτοί που ξέρουν. Εκείνοι που δεν ξέρουν, δεν ξέρουν. Το μισθολόγιο έχει καθοριστεί από εμπειρογνώμονες, δεν είπαμε μια καλή ημέρα το εφαρμόζουμε», είπε ο κ. Χατζηπέτρου.

Ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στη δημόσια υπηρεσία, αλλά επανέλαβε την πλήρη διαφωνία του με την εκτίμηση ότι το κρατικό μισθολόγιο, με τον τρόπο που είναι δομημένο, δεν είναι βιώσιμο.

Η κ. Λαμπριανίδου σε δηλώσεις  αναφορικά με τα αποτελέσματα της πρώτης αξιολόγησης των εμπειρογνωμόνων για τη μεταρρύθμιση του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είχε πει ότι αυτό που καθιστά μη βιώσιμο το μισθολόγιο είναι ο τρόπος που είναι δομημένο, ο οποίος δεν προάγει την παραγωγικότητα.

«Ο τρόπος που είναι δομημένο το μισθολόγιο με το σύστημα αυτόματων αυξήσεων και προσαυξήσεων δεν προάγει την ανταγωνιστικότητα και την αποδοτικότητα», ανέφερε η κ. Λαμπριανίδου και πρόσθεσε πως το μισθολόγιο πρέπει να εξεταστεί σε συνάρτηση της σχέσης μεταξύ απόδοσης και αμοιβής, δηλαδή της διασύνδεσης των μισθών με την παραγωγικότητα.