Χασισοφυτεία βρέθηκε στο Ρέθυμνο

Τεράστια χασισοφυτεία καλλιέργησαν άγνωστοι μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Κρήτης στην περιοχή του Γάλλου στο Ρέθυμνο, εντόπισε σήμερα η Δίωξη Ναρκωτικών. Ωστόσο βρήκαν μόνο της τρύπες από τα δενδρύλλια

Οι δράστε φύτεψαν συνολικά 400 δενδρύλλια, τα οποία ποτιζόταν από το δίκτυο άρδευσης του Ιδρύματος. Φαίνεται, όμως, ότι τα «ξεφορτώθηκαν» μόλις τα τρύγησαν και οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο τους λάκκους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρυτανείας, η υπηρεσία φύλαξης του Πανεπιστημίου Κρήτης την ενημέρωσε για την κλοπή νερού από μια πυροσβεστική φωλέα  που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις. Η Πρυτανεία επισημαίνει ακόμη ότι η Πανεπιστημιούπολη στο Γάλλο Ρεθύμνου, εκτείνεται σε περίπου 1.400 τετραγωνικά χιλιόμετρα δύσβατης έκτασης και το ανάγλυφο του εδάφους καθιστά αδύνατο τον έλεγχο. Η προανάκριση για τον εντοπισμό των χασισοκαλλιεργητών βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το ίδιο περιστατικό συνέβει και το 2002, όπου στον ίδιο χώρο καλλιεργήθηκε και πάλι χασισοφυτεία καλυμμένη από την ψηλή βλάστηση.