Σημαντική θεωρούν τη παραμονή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στη Κύπρο ΟΗΕ και Συμβούλιο Ασφαλείας

Κατά τη χθεσινή τακτική ενημέρωση των εκπροσώπων των διεθνών ΜΜΕ στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, ο Εκπρόσωπος του Γενικού-Γραμματέα, κ. Stephane Dujarric, ζητήθηκε να σχολιάσει η να διαψεύσει τις δηλώσεις της κ. Elizabeth Spehar σχετικά με την απόσυρση της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, ΟΥΝΦΙΚΥΠ. Ο κ. Dujarric διάψευσε αυτές τις πληροφορίες, λέγοντας ότι είναι παραποιημένες δηλώσεις, και αναφερόμενος στο ψήφισμα του Συμβούλιου Ασφαλείας, υπογράμμισε τη σημασία της ειρηνευτικής αποστολής.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία της ειρηνευτικής αποστολής στην Κύπρο τη δεδομένη στιγμή, ο Εκπρόσωπος του ΓΓ τόνισε ότι η αποστολή λειτουργά ως σύνδεσμος για τις δύο κοινότητες και σημείωσε ότι παραμένουν στη διάθεση των μερών.

Όταν ζητήθηκε να σχολιάσει για το πώς η ΟΥΝΦΙΚΥΠ είναι διαφορετική από άλλες ειρηνευτικές αποστολές, ο κ. Dujarric επεσήμανε ότι η αποστολή στην Κύπρο είναι σχετικά μικρή σε σύγκριση με άλλες και ότι ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο Ασφαλείας θεωρούν σημαντική την παραμονή της αποστολής στο νησί.