Χαραλαμπίδου για Παμπορίδη: Η τοποθέτησή μου ήταν αυτονόητη πολιτικά

Χαραλαμπίδου για Παμπορίδη: Η τοποθέτησή μου ήταν αυτονόητη πολιτικά

Σε ανάρτησή της στο Facebook η βουλεύτρια του ΑΚΕΛ, Ειρήνη Χαραλαμπίδου, απαντά στα όσα είχε αναφέρει νωρίτερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, αλλά και ο βουλευτής, Άριστος Δαμιανού.

Η Ειρήνη  Χαραλαμπίδου,  είχε δηλώσει πως θεωρεί αυτονόητο ότι ο Γιώργος Παμπορίδης δεν είναι μια επιλογή για το ΑΚΕΛ και ότι δέκα ολόκληρα χρόνια σε πάνελ και Βουλή αντιμετώπιζε απαξιωτικές αναφορές για το ΑΚΕΛ και τον Δημήτρη Χριστόφια και από πλευράς του κ. Παμπορίδη.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου κληθείς σήμερα να σχολιάσει δηλώσεις της βουλεύτριας του κόμματος, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, ότι μια υποψηφιότητα του Γιώργου Παμπορίδη δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές, έστειλε σαφές μήνυμα: «Τοις φρονίμοις ολίγα».

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως «είναι κακό να μη σέβεσαι τη διαδικασία ενός κόμματος που σε τίμησε και σε φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από μια διαδικασία που έχουν λόγο οι Νέες Δυνάμεις».

Απαντωντας λοιπόν στις επικρίσεις η Ειρήνη Χαραλαμπίδου έγραψε στην ανάρτησή της:

«Την αριστερά υπηρετώ και θα την τιμώ πάντα. Και κρίνομαι γι αυτά που λέω και όχι για αυτά που ισχυρίζονται οι άλλοι ότι λέω, γι αυτό και ανεβάζω το ηχητικό από την παρέμβαση μου στην Κατερίνα Ηλιαδη σήμερα. Ουδέποτε μα ΟΥΔΕΠΟΤΕ θεώρησα ότι μια τοποθέτηση ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ θα εκλαμβάνετο όπως είπε συνάδελφος ότι “Δεν σέβομαι διαδικασία ενός κόμματος που με τίμησε ,(ΟΝΤΩΣ συμφωνώ) και με φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια”.

Ουδέποτε πίστεψα τα δημοσιεύματα ότι ένας ΣΥΝΑΓΕΡΜΙΚΟΣ και μάλιστα περήφανος για την παράταξη του με απαξιωτικές αναφορές στο ΑΚΕΛ, στον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστοφια , θα μπορούσε να ήταν επιλογή η να συζητείται στα συλλογικά όργανα της Αριστεράς.

Δηλαδή αν ένας βουλευτής του ΔΗΣΥ έλεγε ότι δεν θα ψήφιζε ποτέ κομματικό στέλεχος του ΑΚΕΛ μέλος του πολιτικού γραφείου με παρόμοιες απαξιωτικές αναφορές, θα κατηγορείτο ότι δεν σέβεται την παράταξη του και παρεμβαίνει σε διαδικασίες; Είναι το αυτονόητο Μην τρελλαθουμε εντελώς. Αυτή δεν ήταν παρέμβαση σε διαδικασίες ήταν το αυτονόητο και μου υπεβλήθη προσωπικό ερώτημα και απάντησα με συνέπεια σε αυτό που έκανα από την πρώτη μέρα της εκλογής μου.

Να υπερασπίζομαι την Αριστερά και όσους την πολεμούν και την απαξιώνουν .

Δεν θα επανέλθω στο θέμα.

Και λυπούμαι αν δυσαρεστησα οποιονδήποτε και δη τον ΓΓ που εκτιμώ βαθύτατα.»