Χαραλαμπίδου για ΜΕΔ πολιτικών: Στόχος είναι με υπευθυνότητα να γίνει μια επεξεργασία στοιχείων

Στόχος είναι με υπευθυνότητα να γίνει μια επεξεργασία στοιχείων, ανέφερε η βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Ε. Χαραλαμπίδου μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου

Σε σχέση με την Επιστολή του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας για ΜΕΔ

Από τη στιγμή που ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας δηλώνει έτοιμος να ανταποκριθεί στο Κοινοβούλιο με γραπτή επιστολή που έστειλε στις 22/11/2019 θεωρούμε ως ΑΚΕΛ ότι θα πρέπει για λόγους διαφάνειας να υπάρξει ανταπόκριση από τη δική μας πλευρά.

Στόχος είναι με υπευθυνότητα και χωρίς λαϊκισμούς να γίνει μια επεξεργασία στοιχείων, αν δεν έχει ήδη γίνει από την ΚΤ που να καταδεικνύει κατά πόσον δάνεια που δόθηκαν από Ιδιωτικές Τράπεζες δόθηκαν με χαριστικούς όρους. Δηλαδή με ανεπαρκείς εγγυήσεις, με διαφοροποιημένα επιτόκια ή με προβλέψεις.

Να θυμίσω ότι με την υπόθεση της Λαϊκής πρώτοι εμείς είχαμε δώσει στην δημοσιότητα τον κατάλογο της PWC όπου καταγράφονταν όλα τα δάνεια που δόθηκαν με προβλέψεις, χαριστικά επιτόκια και χωρίς εγγυήσεις για να εξυπηρετηθούν οι φίλοι και συνεργάτες του μ.Βγενόπουλου, εκδότες, δημοσιογράφοι και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών.

Γιατί λοιπόν να μην υπάρχει γνώση αν παρόμοιες συμπεριφορές έχουν επιδείξει Κυπριακές Τράπεζες στο πλαίσιο μιας συναλλαγής με Πολιτικά Πρόσωπα ή Πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα.

Η κυρία Γιωρκάτζη για τους δικούς της λόγους έριξε τότε το γάντι και εμείς ως ΑΚΕΛ δεν έχουμε κανένα λόγο να μην το σηκώσουμε.

Σε σχέση με το θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Η σύμβαση μίσθωσης βιομηχανικού οικοπέδου στη βιομηχανική περιοχή Στροβόλου σε δημόσιο χώρο πρασίνου»

Ξέρει καλά να στήνει επικοινωνιακά παιχνίδια και φιέστες το Υπουργείο Εμπορίου αλλά επί της ουσίας των ζητημάτων της αρμοδιότητας του διαπιστώνονται επιζήμιες για το δημόσιο συμφέρον πρακτικές. Από το χαλούμι μέχρι την υλοποίηση του έργου για την εισαγωγή Φυσικού Αερίου για σκοπούς ηλεκτροδότησης που καθυστέρησε μια επταετία. Άλλαζαν στόχους, μεθόδους, διαδικασίες, μετάθεταν χρονοδιαγράμματα και μας φόρτωσαν με την ανικανότητα τους αρκετά εκατομμύρια.

Όσο για το σημερινό θέμα, αποφάσεις και πάλι του Υπ. Εμπορίου με κόστος για το δημόσιο οι οποίες αποδείχτηκαν ωφέλιμες για τον ιδιώτη όχι όμως για τον φορολογούμενο πολίτη. Υπάρχει κανείς να αναλάβει την ευθύνη;