ΔΗΚΟ: Εκτεθειμένη η φήμη της Κύπρου, στα χέρια της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ

Εκτεθειμένη η φήμη της Κύπρου, στα χέρια της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, 

Απέτυχε να πείσει ότι προωθεί μέτρα κατά της διαφθοράς, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, απέτυχε να πείσει ότι προωθεί με αποφασιστικότητα μέτρα κατά της διαφθοράς, με αποτέλεσμα ο διεθνής διασυρμός της Κύπρου να συνεχίζεται

Θα έπρεπε δε, να προβληματιστεί σοβαρά από το γεγονός ότι η εκ των αντιπροέδρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Αρμόδια Επίτροπος για τις αξίες και τη Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα, αναδημοσιεύει νέο άρθρο της Le Monde για το Επενδυτικό Πρόγραμμα της Κύπρου και μάλιστα, σχολιάζοντας ότι: «η φορολογική απάτη και η διαφθορά μπορούν να εξαπλωθούν λόγω έλλειψης διαφάνειας στην εφαρμογή των προγραμμάτων χορήγησης «χρυσών» διαβατηρίων στους επενδυτές». 

Το Δημοκρατικό Κόμμα, φέρει εκ νέου την κυβέρνηση προ των βαρύτατων ευθυνών της, καθώς στα χέρια της η φήμη της Κύπρου, είναι εκτεθειμένη.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ

– Με κακούς χειρισμούς και αδιαφανείς διαδικασίες, μετέτρεψε ένα πυλώνα ενίσχυσης της κυπριακής οικονομίας σε διεθνές ρεζιλίκι για την Κύπρο.
– Με καθόλου ή αναποτελεσματικούς χειρισμούς, απέτυχε να πείσει κυρίως τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς ότι λαμβάνει μέτρα κατά της διαφθοράς.
– Αφήνει με τις πράξεις ή/και παραλείψεις της, να συνεχίζεται ο παγκόσμιος εξευτελισμός της κυπριακής πολιτείας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα, εδώ και καιρό, προτού ακόμα δουν το φως της δημοσιότητας διάφορες περιπτώσεις: 

– Απαίτησε τη θέσπιση αυστηρότερων ποιοτικών κριτηρίων για την παραχώρηση κυπριακού διαβατηρίου.
– Αναμένει από την κυβέρνηση να καταθέσει τους σχετικούς κανονισμούς. (Υπενθυμίζεται πως η σχετική προθεσμία λήγει στις 31.1.20).
– Απαιτεί την προώθηση μέτρων ώστε ν’ αρχίσει να αποκαθίσταται η φήμη της Κύπρου.
– Απαιτεί διαφανείς διαδικασίες.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα συνεχίσει να επιμένει στην ανάγκη άμεσης αλλαγής της αρνητικής εικόνας της Κύπρου, ως αυτή έχει διαμορφωθεί και ως αυτή παραμένει δυστυχώς, μέχρι και σήμερα.