Χαιρετίζουν την εκλογή Πατσαλίδη στο τιμόνι του Οργανισμού Πάφος 2017

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ Γιώργος Σιαηλής εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης απέκτησε πρόεδρο και διοικητικό ,καθώς μάλιστα ο Χρήστος Πατσαλίδης εξελέγη ομόφωνα  από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ενώ και η στάση του δημάρχου Πάφου Σάββα Βέργα, ήταν θετική με την απόσυρση του ενδιαφέροντός του.

Ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης τόνισε ότι όλοι « σεβόμαστε το αποτέλεσμα της εκλογικής χθεσινής διαδικασίας» , η οποία ανέδειξε οκτώ άτομα άξια που θα πλαισιώνουν τον  Χρήστο Πατσαλίδη.

Ο δημοτικός σύμβουλος του Ευρωπαϊκού κόμματος στο Δήμο Πάφου Ανδρέας Χρυσάνθου επανέλαβε την τοποθέτησή του η σύσταση του συμβουλίου να μην είναι αντικείμενο κομματικής συναλλαγής,  αλλά ένα πολιτιστικό αντικείμενο και έργο και χαρακτήρισε αξιόλογα και μορφωμένα τα άτομα που επελέγησαν.

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΚΟ  Εύρος Λοιζίδης έκανε λόγο για σύσταση ενός άξιου να αναλάβει το βαρύ έργου διοικητικού συμβουλίου,  ώστε η Πάφος να βγει κερδισμένη από τον Ευρωπαϊκό θεσμό της πολιτιστικής πρωτεύουσας του 2017.

Ο  δημοτικός σύμβουλος της ΕΔΕΚ  Λάζαρος Ομήρου χαρακτήρισε εξαίρετη την επιλογή του Χρήστου Πατσαλίδη για την προεδρία της επιτροπής προσθέτοντας πως ο κ Πατσαλίδης θα περιστοιχίζεται από 8 λαμπρά μυαλά, τεχνοκράτες, ακαδημαϊκούς ανθρώπους του πολιτισμού και της διανόησης.

Ο Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας ανέφερε πως ενδοκομματικά και στα εσωτερικά των συλλογικών οργάνων του ΔΗΚΟ  θα τεθεί το θέμα  των δύο δημοτικών  συμβούλων  του ΔΗΚΟ που δεν ακολούθησαν τις αποφάσεις της δημοτικής ομάδας και του κόμματος.