Α.Λυκουρέντζος: Κάποιοι διαμαρτύρονται και κατέχουν κλινικές για συμφέροντά τους

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος σε ομιλία του στη Βουλή ανέφερε πως: “Μέσα στον Απρίλιο θα λειτουργήσει στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός η νέα μονάδα νεφρού ώστε όσοι ασθενείς καταφεύγουν εκεί να απολαμβάνουν υπηρεσίες σε άριστο περιβάλλον”.

Ο κ.Λυκουρέντζος απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή για το κλείσιμο του πρώην Γ΄Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ και την ανάγκη συνέχισης της Πολυκλινικής στο κέντρο της Αθήνας και εξήγησε ότι : “Η διαχείριση με το Γ΄ Θεραπευτήριο του ΙΚΑ εντάσσεται στο πρόγραμμα της συνένωσης δυνάμεων του Εθνικού Συστήματος Υγείας ώστε να παρέχονται καλύτερες υπηρεσίες στους ασθενείς”.

Ενώ τόνισε πως: “Η Πολυκλινική δεν θα κλείσει, αντιθέτως θα στηριχθεί η λειτουργία της. Στη μονάδα αιμοδοσίας του Ευαγγελισμού θα διευρυνθεί το ωράριο”.

Ενώ κατήγγειλε πως: “Κάποιοι θεωρούν τις κλινικές προσωπική τους υπόθεση για να εισάγουν ασθενείς με προσωπικά τους κριτήρια.Να δούμε ποιοι είναι εκείνοι που κατέχουν τις κλινικές και συγκρούονται με συναδέλφους τους διότι προσπαθούν να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους, διότι δεν θέλουν να θιγούν κεκτημένα”.