Χαιρετίζει τις συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για το συριακό

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν γκι-Μουν με ανακοίνωσή του καλωσορίζει σθεναρά τις σοβαρές διεθνείς συζητήσεις που προέκυψαν και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία στο Συμβούλιο Ασφαλείας, για να διασφαλιστούν και να καταστραφούν τα χημικά όπλα της Συρίας.

«Ο ΓΓ καλωσορίζει την απόφαση του προέδρου Ομπάμα να χρησιμοποιήσει περισσότερο χρόνο για να διερευνήσει περαιτέρω τη διπλωματική ευκαιρία να επιτευχθεί αυτός ο καθοριστικά σημαντικός στόχος», είπε ο κ. Μπαν μέσω του εκπροσώπου του.

Παράλληλα ο ηγέτης του ΟΗΕ καλωσόρισε και τις προσπάθειες της Ρωσίας να προωθήσει μία πιθανή συμφωνία και εξέφρασε την ελπίδα «οι Ρωσο-αμερικανικές συναντήσεις αργότερα την εβδομάδα θα είναι παραγωγικές στο να προωθήσουν τη διαδικασία για την αντιμετώπιση της απειλής των συριακών όπλων, στην οποία διαδικασία όλα τα μέρη θα είναι δεσμευμένα».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση του ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρει πως «αν επιβεβαιωθεί η χρήση των χημικών όπλων θα είναι ένα σοκαριστικό έγκλημα για το οποίο θα πρέπει να υπάρξει καταλογισμός ευθυνών και αποφασιστικές προσπάθειες αποτροπής της επανάληψής του».