Χίος: Προτιμούν Τουρκική εταιρεία και Μποϊκοτάρουν την Olympic Air

Από σήμερα, Τετάρτη και έως την Τρίτη 19 Νοεμβρίου οι Χιώτες μποϊκοτάρουν την Olympic Air, ζητώντας φθηνότερα εισιτήρια για την Αθήνα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία, το μποϊκοτάζ κήρυξε η Ένωση Καταναλωτών Χίου, ζητώντας από τους πολίτες να δείξουν εμπράκτως την αντίθεσή τους στις υψηλές τιμές των εισιτηρίων, καθώς και στην απομόνωση του νησιού από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Όπως λένε, δεν είναι δυνατόν η εταιρία να ζητά μισό μισθό για ένα εισιτήριο, την ώρα που με το 1/3 των χρημάτων φθάνει κανείς σε ευρωπαϊκούς και άλλους προορισμούς.

Μια ανατρεπτική πρόταση κατέθεσε, δε, στο Δημοτικό Συμβουλιο ο αντιδήμαρχος Βροντάδου Ν.Νύκτας, ζητώντας να διερευνηθεί η δυνατότητα να κληθεί ιδιωτική τουρκική αεροπορική εταιρία που εκτελεί το δρομολόγιο Σμύρνη-Αθήνα, να κάνει στάση στη Χίο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η κίνηση θα έχει ως αποτέλεσμα να μεταβαίνουν στη Χίο τουρίστες από τη Σμύρνη, καθώς και οι Χιώτες στην Αθήνα με το ένα τρίτο της τιμής του μονοπωλίου της Olympic Air.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι η τουρκική εταιρία εκτελεί την πτήση Σμύρνη Αθήνα έναντι περίπου 50 ευρώ.

Το εισιτήριο της Olympic Air από Χίο προς Αθήνα (σε κοντινές ημερομηνίες) κυμαίνεται από 70 έως 107 ευρώ και από Αθήνα προς Χίο κυμαίνεται από 75 έως 125 ευρώ.