Χάσαμε το χαλλούμι… Παραιτήσεις όμως, δεν είδαμε…

Χάσαμε το χαλλούμι στη Βρεττανία….

Στις 22 Ιανουαρίου, το βρεττανικό δικαστήριο απέρριψε το δικαίωμα στην Κυπριακή Δημοκρατία να υποβάλει έφεση για την ακύρωση του εμπορικού σήματος του χαλουμιού.

Παρά τις μεγαλεπήβολες δηλώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Γιώργου Λακκοτρύπη, στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν βγήκε στη φόρα η απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού, εντούτοις όλα ήταν λόγια του αέρα.

Για την αδράνεια δύο δημοσίων υπαλλήλων, χάθηκε το χαλλούμι στη μεγαλύτερη αγορά, την Βρεττανία.

Αλλά επειδή, όπως είπε κάποτε, ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης, είμαστε ένα κράτος – Μπανανία, κανείς δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του και κανείς δεν παραιτείται.

Ο αρμόδιος Υπουργός, γιατί δεν αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες; Γνωρίζει άραγε τι σημαίνει πολιτική ευθίξία;

Δυστυχώς στη Κύπρο δεν υπάρχει η φράση «όλα εδώ πληρώνονται» γιατί κανείς δεν πληρώνει για τα λάθη του και δεν  τιμωρείται για τίποτα…

Επικρατεί η ατιμωρησία παντού….

Όπως ανέφερε και σε γραπτή ανακοίνωση το ΔΗΚΟ, «ο Υπουργός Εμπορίου κρύφτηκε πίσω από τη μετάθεση των ευθυνών σε λειτουργούς του δημοσίου και οι πομπώδεις διακηρύξεις του, ότι δήθεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, είναι άνευ ουσίας, αν δεν υποβάλει την παραίτηση του.

Η ίδια η κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της, είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση «ρεζίλι, γκάφα και αυτοχειρία» και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν επιθυμεί να υπάρξει έμπρακτα ανάληψη πολιτικής ευθύνης, οφείλει να παύσει τον αρμόδιο Υπουργό», κατέληξε η ανακοίνωση…

Και όμως, «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»…..

Ακούει κανείς άραγε;