Χάρι – Μέγκαν: Υπό αμφισβήτηση το εμπορικό σήμα “Sussex Royal”

Τα σχέδια του Δούκα και της Δούκισσας του Sussex να φέρουν το εμπορικό σήμα Sussex Royal θα  αντιμετωπίσουν μια «επίσημη πρόκληση» – αμφισβήτηση.

Καταγγελία δέχθηκε το trademark του Χάρι και της Μέγκαν “Sussex Royal” από έναν Αυστραλό γιατρό, ο οποίος μπλόκαρε τα μεγαλεπήβολα εμπορικά σχέδια του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ.

Οι ελπίδες του «πρώην πριγκηπικού» ζεύγους να βγάλει εκατομμύρια από το brand του άρχισαν να εξανεμίζονται από την καταγγελία που υπέβαλε ο γιατρός.

Ο Μπέντζαμιν Γουόρτσεστερ που ζει στη Βικτώρια της Αυστραλίας, φέρεται να είναι γιατρός που εργάστηκε στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας από το 2011 έως το 2014.

Δεν είναι γνωστό γιατί ο γιατρός με έδρα τη Μελβούρνη υπέβαλε την καταγγελία αλλά η κίνηση φέρεται πως οδηγεί σε νομική μάχη τους Sussex.

Το ζευγάρι παρουσίασε το trademark τον Ιούνιο του 2019 ενώ ακολούθησε μία περίοδος ενστάσεων, όπου ο καθένας στη Βρετανία μπορεί να απευθυνθεί στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας για να κάνει καταγγελία.

Αυτή η περίοδος έληγε τον Φεβρουάριο του 2020 αλλά τώρα επεκτάθηκε έως τον Μάρτιο του 2020 μετά την καταγγελία του γιατρού.

Αφού αρχικά έστειλε ειδοποίηση για ένσταση, τώρα ο Αυστραλός γιατρός μπορεί να συντάξει επίσημη καταγγελία αναφέροντας το σκεπτικό του για τους λόγους που τον οδήγησαν να μπλοκάρει τη χρήση του Sussex Royal.

Αυτή η διαδικασία θα καθυστερήσει σημαντικά τις ελπίδες των  Sussex να χρησιμοποιήσουν το brand name, κι επιπλέον θα τους στοιχίσει σε νομικά έξοδα.