Αλληλεγγύη: Βαρύτατες ευθύνες Αβέρωφ για τη κατάντια της Ε.Φ.

Αλληλεγγύη: Βαρύτατες ευθύνες Αβέρωφ για τη κατάντια της Ε.Φ.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ επαναλαμβάνει πεισματικά ότι καμία χώρα δεν πρόκειται να στείλει ούτε ένα στρατιώτη της για να πολεμήσει για την Κύπρο. Σωστή θέση την οποία εμείς επαναλαμβάνουμε φορτικά εδώ και χρόνια.

Το ερώτημα στο οποίο οφείλει να απαντήσει ο κύριος Αβέρωφ είναι γιατί η Κύπρος δεν μπορεί να συνάψει ισχυρές και αποτελεσματικές συμμαχίες με τους «στρατηγικούς της εταίρους», για τους οποίους ο ΔΗΣΥ προέβαινε σε τυμπανοκρουσίες. Απλούστατα διότι ο κύριος Αβέρωφ και όσοι εκ των συμπλεόντων με αυτόν, πλειοδοτούσαν στο ποιος θα μειώσει τη θητεία της Εθνικής Φρουράς, παραπλανώντας τον λαό προς άγραν ψήφων. Ποιος θα φανεί πιο αρεστός στον Ερντογάν και το Ακιντζί και στους Αμερικανούς, Ευρωπαίους και Εβραίους «εταίρους». Ποιος θα παραπλανήσει τον λαό για την λεηλασία στο ταμείο της αμυντικής θωράκισης.

Εμείς τονίζουμε ότι κανένας δεν συνάπτει συμμαχίες με ένα κράτος-παρία, ένα κράτος επαίτη, που εκλιπαρεί βοήθεια υποσχόμενο ως αντάλλαγμα ανεπιβεβαίωτα κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Που ξεχνάει Αρχές και Αξίες του Δικαίου και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων όταν πρόκειται για άλλους λαούς προκειμένου να γίνει αρεστό σε «εταίρους», αλλά με θράσος τα επικαλείται όταν πρόκειται για την περίπτωση του. Κανένας δεν συνάπτει σοβαρή στρατιωτική συμμαχία με ένα κράτος του οποίοι οι ηγέτες δεν ενδιαφέρονται να ελέγξουν την διάτρητη γραμμή που το χωρίζει στην μέση από το κατεχόμενο κομμάτι του. Κανένας κράτος δεν σέβεται κυβερνήσεις και πολιτικούς που παραχωρούν εδάφη της χώρας τους στον κατακτητή λες και είναι ιδιοκτησία τους.

Ο κύριος Αβέρωφ και οι συν αυτώ έχουν βαρύτατες ευθύνες για την έλλειψη «σύγχρονου ευέλικτου επαγγελματικού αποτελεσματικού στρατού» που υπόσχονταν ότι θα δημιουργήσουν εις αντιστάθμισμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας. Δεν το έπραξαν φυσικά και έβαλαν σκιάχτρα στις σκοπιές.

Δεν πρόκειται όμως να αφήσουμε τον κύριο Αβέρωφ να τρομάξει τον λαό και να τον πείσει να αποδεχθεί λύση παράδοσης και υποταγής στην Τουρκία.

Θα αντισταθούμε αποτελεσματικά.