Χάρης: Τέρμα στις προχειρότητες και τα παιχνίδια με την υγεία των παιδιών

Ο Γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρθηκε σήμερα στο σοβαρό πρόβλημα με τη σκόνη στην ατμόσφαιρα και τις “φθηνές και ακατάλληλες” μάσκες τις οποίες προμηθεύει το Υπουργείο Παιδείας στους μαθητές.

Αυτούσια η ανάρτηση του Χάρη Χαραλάμπους:

“ΤΟ ΥΠΠ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΖΕΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΦΘΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΙΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ:

Το θέμα με το σοβαρότατο πρόβλημα με τη σκόνη και τις μάσκες, τέθηκε από την ΠΟΕΔ στο ΥΠΠ από τον περασμένο Απρίλη και με δική μας εισήγηση πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά διευρυμένη σύσκεψη με όλους τους αρμόδιους φορείς για το θέμα. Σε αυτή τη σύσκεψη αποφασίστηκε για πρώτη φορά η χρήση μασκών από τους μαθητές. Τώρα σε ό,τι αφορά την ποιότητα των μασκών που προσφέρει το ΥΠΠ είναι ξεκάθαρο και σε όλους γνωστό πως οι συγκεκριμένες μάσκες δεν είναι κατάλληλες και δεν προστατεύουν από τη σκόνη. Το αντίθετο αποτέλεσμα μπορεί να έχουμε γιατί παιδιά και εκπαιδευτικοί θεωρούν πως προστατεύονται με αυτές τις ακατάλληλες γι αυτό τον σκοπό μάσκες. Είναι γνωστό επίσης σε όλους ότι στην αγορά κυκλοφορούν πολύ πιο κατάλληλες για τη σκόνη μάσκες για περισσότερες από μία χρήσεις οι οποίες στοιχίζουν 3-5 ευρώ. Αν η ΠΟΛΙΤΕΙΑ για οικονομικούς λόγους αδυνατεί να προσφέρει σωστή προστασία στους μαθητές να το ομολογήσει και να σταματήσει να παραχωρεί φτηνές μάσκες απλά για τα μάτια του κόσμου και να βρεθεί άλλος τρόπος αγοράς των σωστών μασκών. Τέρμα στις προχειρότητες και τα παιχνίδια με την υγεία των παιδιών.”