Φ. Κουβέλης: Παραιτούμαι αναλαμβάνοντας τις προσωπικές μου ευθύνες

Ως μία κίνηση που αποδεικνύει ότι αναλαμβάνει τις προσωπικές του ευθύνες για την κάθετη υποχώρηση των εκλογικών ποσοστών της Δημοκρατικής Αριστεράς, χαρακτήρισε την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία της ο Φώτης Κουβέλης.

Σε συνέντευξή του στον Real FM ο κ. Κουβέλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Hδη από το βράδυ της Κυριακής μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων είπα ότι και οι νίκες και οι ήττες έχουν πατέρες. Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, έχω εκλεγεί πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Θεώρησα ότι πρέπει να αναλάβω τις δικές μου ευθύνες. Τα όργανα του κόμματος – πάντα με συντεταγμένες διαδικασίες – θα αποφασίσουν για την αποχώρηση μου».

Αναφερόμενος στα πυρά που έχει δεχθεί τόσο από μέλη της ΔΗΜΑΡ όσο και από πρόσωπα εκτός του κόμματος, δήλωσε ότι «πολλές φορές τα φίλια πυρά είναι πολύ πιο έντονα από αυτά που έρχονται εκτός του κόμματος. Εάν τα όργανα του κόμματος, εάν η κεντρική επιτροπή θεωρούν ότι έχω κάνει τόσα λάθη, ας αποδεχθούν την παραίτησή μου. Θα πρέπει να συνεδριάσει και το συνέδριο, τα μέλη του κόμματος και να αποφασίσουν».

Αρνήθηκε να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τη μελλοντική πορεία της ΔΗΜΑΡ, παραδεχόμενος ότι έγιναν λάθη, καθώς το κόμμα δεν κατόρθωσε να ξεκαθαρίσει στους ψηφοφόρους τόσο τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση όσο και γι’ αυτούς για τους οποίους απεχώρησε.

«Ορθά μιλούν πολλοί για ένα δίβουλο λόγο σε ορισμένες περιπτώσεις. Ήταν υπεύθυνη η συμπεριφορά μας, αλλά κατεγράφη ως έλλειψη σαφούς πολιτικούς στίγματος», ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και τη φημολογία ότι μπορεί να προταθεί για τη συγκεκριμένη θέση, υποστήριξε ότι η παραίτησή του δεν σχετίζεται σε καμία περίπτωση με αυτές τις φήμες.