Φ.Κουβέλης: Η κυβέρνηση απέτρεψε μέτρα που θα επιβάρυναν του ήδη επιβαρυμένους υπό την παρουσία της ΔΗΜΑΡ

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης σε συνέντευξή του στο “Πρώτο Θέμα”, υποστήριξε πως η παρουσία του κόμματός του στην κυβέρνηση “απέτρεψε μέτρα και ρυθμίσεις που θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τους ήδη βεβαρυμένους πολίτες”.

Επιπλέον σχετικά με ένα ενδεχόμενο  νέο κούρεμα του χρέους,δήλωσε πως εκτιμά πως  θα υπάρξει, χωρίς να αποκλείει αυτό να συνδυαστεί με επαναφορά του αιτήματος για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου.

Σχετικά με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα είπε πως : “Από το 2010 μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των απασχολουμένων θα έχει μειωθεί κατά 150.000 με συνταξιοδοτήσεις. Η Ελλάδα ευθυγραμμίζεται με ό,τι ισχύει στα κράτη – μέλη της Ε.Ε., ενώ το μισθολογικό κόστος βρίσκεται χαμηλότερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Οποιαδήποτε πολιτική απολύσεων είναι επομένως και περιττή και δεν αποδίδει κανένα δημοσιονομικό όφελος”.

Ενώ ως προς έναν επικείμενο ανασχηματισμό ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως δεν κρίνει : “ότι είναι το σημαντικό ζήτημα για την κυβέρνηση,δεν απασχολεί τη ΔΗΜΑΡ θέμα πρότασης στελεχών του στο κυβερνητικό σχήμα, ούτε μια πρόταση του πρωθυπουργού να αναλάβει ο ίδιος αξίωμα αντιπροέδρου της κυβέρνησης”.

Ενώ τέλος, σχετικά με την πρόταση του κ. Βενιζέλου, για κοινή εκλογική κάθοδο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ξεκαθάρισε ότι: “Η Δημοκρατική Αριστερά επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και υπερασπίζεται ταυτόχρονα την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της δράσης. Η διαμόρφωση αυτού του χώρου – ας το επαναλάβω – δεν θα γίνει με κομματικές συμπράξεις. Η συγκρότηση αυτού του χώρου θα γίνει με βάση τη φυσιογνωμία και τις πολιτικές θέσεις που αντιστοιχούν στο πολιτικό περιεχόμενο του δημοκρατικού σοσιαλισμού”