Φ.Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ υπερασπίζεται την αυτονομία της

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνέντευξή του στη Realnews, φαίνεται πως λέει όχι σε πρόταση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “H ΔΗΜΑΡ επιδιώκει τη συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού και ταυτόχρονα υπερσπίζεται την αυτονομία της σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής της δράσης.Η διαμόρφωση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού δε θα γίνει ούτε με συναντήσεις κορυφής, ούτε με κομματικές συμπράξεις”.

Επιπλέον υπενθύμισε τη στήριξη της ΔΗΜΑΡ προς τη κυβέρνηση λέγοντας πως: “Όσοι έχουν αντίπαλη στάση γι αυτούς οφείλουν να συνυπολογίσουν ότι η ΔΗΜΑΡ συνέχει την κυβέρνηση”. Ενώ τόνισε πως δεν πιστεύει ότι ένας ανασχηματισμός είναι το σημαντικό στοιχείο για το κυβερνητικό έργο. Ενώ ζήτησε τροποποίηση και συμπλήρωση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής λόγω των αστοχιών στις προβλέψεις από το ΔΝΤ, ενώ επαναλαμβάνει την αντίθεσή του σε ενδεχόμενες απολύσεις στο Δημόσιο.

Τέλος ανέφερε πως: “Οποιαδήποτε πολιτική απολύσεων είναι περιττή και δεν αποδίδει κανένα δημοσιονομικό όφελος”. Ωστόσε σύμφωνα με εκτιμήσεις του μέχρι το τέλος του 2015 ο αριθμός των απασχολουμένων θα έχει μειωθεί κατά 150.000 με φυσιολογικό τρόπο, με συνταξιοδοτήσεις.