Φ.Κουβέλης: «Η ΔΗΜΑΡ δεν διαλύεται, θα μπει στη Βουλή»

Το θέμα της προεδρικής εκλογής θα κριθεί στον κατάλληλο πολιτικό χρόνο σε συνάρτηση με το πολιτικό κλίμα της εποχής δηλώνει στα «Νέα Σαββατοκύριακο» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης και αποφεύγει να προβλέψει πρόωρες εκλογές.

Αναφερόμενος στις δύο επιστολές για πολιτικό διάλογο που απηύθυνε σε κόμματα της Κεντροαριστεράς και στον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνει πως Κεντροαριστερά και Αριστερά οφείλουν να αναζητήσουν προγραμματικές συμπτώσεις, ενώ χαρακτηρίζει θετική την εγκατάλειψη της κομματικής αυτάρκειας από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φώτης Κουβέλης τονίζει ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα διαλυθεί, αντιθέτως θα μπει στην επόμενη Βουλή. Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, εξηγεί ότι δεν όφειλε να παραιτηθεί στα μέσα ενημέρωσης, καθώς την ηγεσία «μού την εμπιστεύτηκαν οι σύντροφοί μου» και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι εκ νέου υποψήφιος στο Συνέδριο.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ασκεί κριτική στη μειοψηφία του κόμματος, επειδή δεν θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συνεδρίου («οι διαφωνίες δεν επιλύονται στα τηλεοπτικά παράθυρα») και προσωπικά στον Σπύρο Λυκούδη, λέγοντας ότι κάνει λάθος η μειοψηφία που δεν δέχεται τον εσωτερικό διάλογο.