Φόνος του 75χρονου που εντοπίστηκε νεκρός – Συνελήφθη 21χρονος

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η διερεύνηση της υπόθεσης φωτιάς που ξέσπασε το πρωί της περασμένης Κυριακής, σε οικία, στη Λάρνακα και του θανάτου του 75χρονου ενοίκου της, Γιώργου Μαυρομμάτη, εξελίχθηκε τελικά σε διερεύνηση υπόθεσης φόνου.

Ο 76χρονος είχε εντοπιστεί απανθρακωμένος στο πάτωμα του σπιτιού του από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίοι κλήθηκαν από γείτονες για να σβήσουν φωτιά που ξέσπασε στην οικία του.

Οι ανακριτές είχαν υποψίες ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου οφειλόταν σε φόνο από τα αποτελέσματα της νεκροψίας τα οποία κατέδειξαν ότι ο θάνατος του ήταν βίαιος. Η νεκροψία κατέδειξε ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου επήλθε από αιμορραγία λόγω ρήξης ζωτικών οργάνων συνεπεία καταγμάτων πλευρών και θώρακος.

Εξάλλου από τις τοξικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το μονοξείδιο του άνθρακα στον οργανισμό του 76χρονου ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, κάτι που υποδεικνύει ότι ο ηλικιωμένος ήταν νεκρός προτού ξεσπάσει η φωτιά στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, 21χρονος κάτοικος Λάρνακας, που βρισκόταν υπό κράτηση, για άλλη διερευνώμενη υπόθεση, φέρεται ανακρινόμενος να παραδέχθηκε τη διάπραξη του φόνου, του 75χρονου.

Ο 21χρονος, τελούσε υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με υπόθεση ληστείας, με θύμα 96χρονη, που διαπράχθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής, στη Λάρνακα.

Εναντίον του, εξασφαλίστηκε νέο ένταλμα σύλληψης, δυνάμει του οποίου επανασυνελήφθη, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.