Φόνος στην Αγλαντζιά: Δεν παραδέχεται ο 29χρονος -Αναζητείται αλλοδαπή

Ο 29χρονος ύποπτος ο οποίος συνελήφθη χθες βράδυ ως ύποπτος για το φόνο στην Αγλαντζιά με  θύμα την 80χρονη Αντρούλα Βανέζη, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του  Επαρχιακου Δικαστήριου Λευκωσίας το οποίο και διέταξε την 8ημερη κράτησή του.

Υπενθυμίζεται ότι η 80χρονη εντοπίστηκε από συγγενικό της πρόσωπο νεκρή στην οικία της, στην Αγλαντζιά, φιμωμένη με κολλητική ταινία στο στόμα και με δεμένα τα χέρια της.

Ο 29χρονος δεν έφερε ένταση στην κράτησή του και εμφανίστηκε στο δικαστήριο με δικηγόρο. Αντιμετωπίζει κατηγορίες για 7 ποινικά αδικήματα μεταξύ των οποίων και η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.

Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο ο 29χρονος κατά τη σύλληψή του χθες είπε “δεν έχω σχέση με την υπόθεση”.

Για την ίδια υπόθεση καταζητείται αλλοδαπή γυναίκα.

Η Αστυνομία έλαβε την Παρασκευή πληροφορία σύμφωνα με την οποία 29χρονη έψαχνε τρόπο να πωλήσει έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή (λάπτοπ).

Σύμφωνα με τον αστυνομικό ανακριτή, Μάκη Νικολάου, εξεταστή του ΤΑΕ Αρχηγείου, κατά την επικοινωνία που είχε πληροφοριοδότης με την 29χρονη γυναίκα την επομένη της διάπραξης του φόνου της άτυχης 80χρονης, όταν την ρώτησε που βρίσκεται, του είπε ότι είναι μαζί με τον 29χρονο συλληφθέντα.

Αυτή με τη σειρά της, ζήτησε από τον πληροφοριοδότη να τους βοηθήσει να πωλήσουν ένα λάπτοπ, ενώ μετά από μερικές μέρες του είπαν πως το είχαν πουλήσει για 100 ευρώ. Στη συνέχεια, τους επισκέφθηκε και διαπίστωσε ότι η 29χρονη ήταν χαρούμενη γιατί αγόρασαν ναρκωτικά με 100 ευρώ και έκαναν χρήση.

Όπως ανέφερε ο κ. Νικολάου, διερευνάται η είσοδος σε κατοικία με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος, παράνομη είσοδος σε κατοικία και κλοπή.

Όπως είπε, το στόμα της 80χρονης, ήταν κλειστό με κολλητική ταινία και τα χέρια της δεμένα με πλαστικό κορδόνι.

Ο κ. Νικολάου ανέφερε ακόμη πως μέσα από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, φάνηκε ένα πρόσωπο να τρέχει με κουκούλα.

Κατά τη σύλληψή του, ο 29χρονος ισχυρίστηκε ότι «δεν έχει σχέση». Στην κατοχή του εντοπίστηκε η κολλητική ταινία και η τσάντα που φαίνεται στο βίντεο.

Παραδέχθηκε, ακόμη, ότι είναι χρήστης ναρκωτικών.

Η καταζητούμενη αναζητήθηκε από την Αστυνομία, αλλά δεν εντοπίστηκε. Πρόκειται για 29χρονη Παλαιστίνια με κυπριακή υπηκοότητα.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολάου, λήφθηκαν 112 καταθέσεις και θα ληφθούν άλλες 70.