Φωτοβολταϊκό πάρκο στη Carlsberg εγκατέστησε η Petrolina Solar Ltd

Η εταιρεία Petrolina Solar Ltd, του Ομίλου Αδελφοί Λευκαρίτη, ολοκλήρωσε πρόσφατα την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στην οροφή του εργοστασίου της Carlsberg, στη Photos Photiades Brewery Ltd.

Το σύστημα, ονομαστικής ισχύος 91,20kWp, παράγει ηλεκτρισμό με τη χρήση των φωτοβολταϊκών πλαισίων για ικανοποίηση των αναγκών του εργοστασίου. Σύμφωνα με την τιμή πώλησης της παραγόμενης ενέργειας, τα έσοδα για το πρώτο έτος λειτουργίας θα ανέρχονται σε €36.480.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο εκτελεστικός Σύμβουλος Μάρκετινγκ της Petrolina (Holdings) Public Ltd κ. Άκης Λευκαρίτης, ευχαρίστησε την εταιρεία Φώτος Photos Photiades Brewery Ltd για την άψογη συνεργασία. Στην ομιλία του τόνισε ότι η αυξημένη ζήτηση ενέργειας, η συνεχόμενη αύξηση στην τιμή του ρεύματος και οι σοβαρές επιπτώσεις που προκαλούνται στο περιβάλλον από τη χρήση των συμβατικών μορφών ενέργειας, θέτουν ως επιτακτική ανάγκη την ενασχόληση της εταιρείας με τον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στα φωτοβολταϊκά συστήματα.

Ο κ. Λευκαρίτης πρόσθεσε ότι «η ενασχόλησή της Petrolina με τον συγκεκριμένο τομέα δεν είναι περιστασιακή. Όραμά μας είναι να καταστούμε πρωτοπόροι στον τομέα αυτό και να βρισκόμαστε πάντα μπροστά από τις εξελίξεις της τεχνολογίας και τις απαιτήσεις της εποχής προσφέροντας πάντοτε ψηλή ποιότητα, τεχνολογικά προηγμένα προϊόντα και μοναδικές υπηρεσίες».

Petrolina Solar