Οι Λακεδαιμόνιοι τίμησαν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιηθηκε η εκδήλωση του πατριωτικού μετώπου Λακεδαιμόνιοι προς τιμή των αγωνιστών της ΕΟΚΑ, Αυγουστή  Ευσταθίου και Νεοπτόλεμου  Γεωργίου.

23

 

Με ιδιαίτερη περηφάνεια και συγκίνηση ο αγωνιστής Αυγουστης Ευσταθίου, περιέγραψε της εκτελέσεις των προδωτών της ΕΟΚΑ και των άγγλων αποικιοκρατών καθώς επίσης και της τελευταίες ηρωικές στιγμές του Σταυραετού του Μαχαιρά.

Οι Λακεδαιμόνιοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή εις μνήμη του ηρωα της ΕΟΚΑ, Κυριάκου Μάτση τον οποίο ανατίναξαν οι άγγλοι αποικιοκράτες, στις 19 Νοεμβρίου 1958, μετά απο προδοσία καθώς επίσης και για τον πρώην πρόεδρο της Κυπριακής δημοκρατίας, Γλαύκο Κληρίδη, παρά της διαφωνίες στο δημοψήφισμα του 2004 τότε ως αυτόνομα φοιτητικά κινήματα και της διαφορετικές απόψεις στο Εθνικό μας θέμα.

22

Ο άνθρωπος και πολιτικός Γλαύκος Κληρίδης άφησε την δική του παρακαταθήκη στην ιστορία της πατρίδας μας οπως αναφέρθηκε.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.

Ο αρχηγός του πατριωτικού μετώπου Λακεδαιμόνιοι, έδωσε όρκο τιμής και πίστης ενώπιων των αγωνιστών ότι οι Λακεδαιμόνιοι θα αγωνισθούν για τα ιδανικά της φυλής μας.

24