Φωνάζει πάλι ο Άντρος……

Ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, ο οποίος το πρωί επισκέφθηκε το στέλεχος του ΑΚΕΛ Βενιζέλο Ζανέττο, που τελεί υπό κράτηση στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Λεμεσού, για την υπόθεση της αγοράς του Τ/κ τεμαχίου στη Δρομολαξιά, από το Ταμείο Συντάξεως της CYTA, μίλησε  και πάλι για οργανωμένη προσπάθεια από πλευράς των κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση, με στόχο την αποδυνάμωση του ΑΚΕΛ ώστε να μην υπάρχει αντίσταση στις “μεθοδεύσεις” για την οικονομία και το Κυπριακό……

Ο Άντρος Κυπριανού είπε πως τα κόμματα της συγκυβέρνησης, “επιχείρησαν όχι μόνο τους τελευταίους 8 μήνες που είναι στην Κυβέρνηση ο Νίκος Αναστασιάδης, αλλά και προηγουμένως, να αποδυναμώσουν το ΑΚΕΛ και να το απαξιώσουν στη συνείδηση του κυπριακού λαού”, προσθέτοντας ότι το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν πώς να διαμορφώσουν δεδομένα για να κερδίσουν την εξουσία.

“Τους προειδοποιούσαμε ότι θα κερδίσουν μεν την εξουσία αλλά θα βρουν καμένη γη και θα δυσκολευτούν να κυβερνήσουν”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόσθεσε ότι “ναι, υπάρχει μια οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά των κομμάτων της κυβέρνησης εδώ και μήνες να αποδυναμωθεί το ΑΚΕΛ”, φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση της CYTA και το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία.

Ερωτηθείς πού αποσκοπούν οι μεθοδεύσεις που καταγγέλλει, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι υπάρχουν μεθοδεύσεις τόσο στην οικονομία όσο και στο Κυπριακό και πως “εκείνοι που αντιστέκονται σε αυτές τις μεθοδεύσεις είναι το ΑΚΕΛ και αυτό ενοχλεί, γιατί το ΑΚΕΛ είναι το κόμμα που μπορεί να αντισταθεί και κάποιοι θέλουν να το αποδυναμώσουν”.

Διαμήνυσε παράλληλα πως “το ΑΚΕΛ είναι ένα πολιτικό κόμμα με πολύ βαθιές ρίζες μέσα στον κόσμο, δεν θα το ξεριζώσουν έτσι εύκολα δεν θα το γονατίσουν, όσο και να προσπαθούν” και ότι “μπορεί να περάσει μια κρίσιμη φάση, αλλά πάντοτε το ΑΚΕΛ βρίσκει τη δύναμη να ξεπερνά τις δυσκολίες και τα προβλήματα και να ενισχύεται ακόμη περισσότερο”.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στη σύλληψη στελεχών του ΑΚΕΛ για την υπόθεση της CYTA, ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως “υπάρχει σκευωρία ενάντια στους συγκεκριμένους συντρόφους και νομικά θα αποδειχθεί πως όλα αυτά που λέγονται δεν έχουν καμία απολύτως βάση”, ενώ ανέφερε ότι “όλοι αυτοί που έχουν στήσει αυτή τη σκευωρία, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου, εάν και εφόσον δεν τεκμηριώσουν αυτά τα οποία έχουν χρησιμοποιήσει για να διασύρουν ευυπόληπτος ανθρώπους”.

Σε σχέση με το πόρισμα της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι την ώρα που όλοι έλεγαν ότι δεν υπήρχε λόγος ύπαρξης της, για πολιτικούς λόγους, η κυβέρνηση επέμενε να τη διατηρήσει μέχρι τέλους και να δημοσιοποιήσει το πόρισμα “για να απαξιωθεί ακόμα περισσότερο το ΑΚΕΛ στη συνείδηση της κοινής γνώμης” και πρόσθεσε πως είναι ο ίδιος ο λαός, μέσα από τις εκλογικές αναμετρήσεις, που αποδίδει τις πολιτικές ευθύνες.

“Εάν πούμε στους Ευρωπαίους ότι ζητήσαμε από 3 δικαστικούς να κρίνουν πολιτικά τα πολιτικά κόμματα, τον τέως και τον νυν Πρόεδρο θα γελούν μαζί μας. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά τα πράγματα, διότι αυτή ήταν η δουλειά που τους ανατέθηκε, να κρίνουν πολιτικά το σύνολο του πολιτικού κόσμου στην Κύπρο”, συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος εξάλλου προς κάποιους δημοσιογράφους και ξεκαθαρίζοντας πως σέβεται απολύτως το δικαίωμα τους “να γράφουν ό,τι θέλουν”, ο κ. Κυπριανού είπε πως “προσπαθούν να μας παραδώσουν μαθήματα λες και είμαστε μωρά αμόρφωτα του δημοτικού που δεν ξέρουμε τι να πούμε. Τους λέω λοιπόν ότι το ΑΚΕΛ ουδέποτε απαίτησε και ουδέποτε θα απαιτήσει κουκούλωμα της όποιας υπόθεσης”.

“Εκείνοι που τεκμηριωμένα έχουν χρηματιστεί, όποιοι κι να είναι αυτοί, εμείς λέμε ότι πρέπει να κινηθεί η δικαιοσύνη ενάντια τους και να υποστούν τις συνέπειες της”, ανέφερε και πρόσθεσε πως “άνθρωποι όμως που δεν έχουν τίποτε να κάνουν με αυτή την υπόθεση δεν έχουν τίποτε σε βάρος τους δεν μπορούν να διώκονται για να εξυπηρετηθούν οι όποιες άλλες σκοπιμότητες”.