Φουσκωτό αξίας 60.000 ευρώ έπλεε τέσσερις μέρες  ακυβέρνητο από τη Μύκονο έφτασε στην Κρήτη

Ενα μαύρο φουσκωτό, αξίας 60.000 ευρώ «ξέφυγε» από τους ιδιοκτήτες του στη Μύκονο και ταξίδεψε μόνο του για τέσσερις ημέρες έως την Κρήτη, όπου τελικά ξεβράστηκε στην ακτή του Καρτερού.

Δεν είναι πρώτη φορά που εμφανίζονται σε παραλίες εγκαταλελειμμένα ταχύπλοα ή φουσκωτά, ωστόσο συνήθως όταν συμβαίνει αυτό πρόκειται για σκάφη που είτε έχουν κλαπεί, είτε έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια παράνομη διαδικασία (λαθρεμπόριο).
Σε αυτή την περίπτωση είναι πως στο συγκεκριμένο μαύρο, πολυτελές φουσκωτό δεν βρέθηκαν ίχνη πρόσφατης ανθρώπινης παρουσίας ή μεταφοράς φορτίου.

Οπως αναφέρει το neakriti.gr το σχοινί που κρατούσε δεμένο το φουσκωτό στα ανοιχτά του Ορνού στη Μύκονο κόπηκε και το σκάφος παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους. Πρόκειται για τέντερ, αξίας περίπου 60.000 ευρώ, συνοδευτικό σε πολυτελές γιοτ, το οποίο έκανε μόνο του ένα ταξίδι 4 ημερών διανύοντας μία απόσταση 136 ναυτικών μιλίων.

Το ταξίδι του φουσκωτό «φάντασμα» στο Αιγαίο
Οπως φαίνεται λοιπόν το φουσκωτό «φάντασμα» παρασύρθηκε από τους ανέμους, ταξίδεψε από τα ανατολικά από τη Νάξο, πέρασε ανάμεσα σε Αμοργό και Κουφονήσια, στη συνέχεια είχε πορεία για Σαντορίνη, Ανάφη και τελικά κατέληξε στο Ηράκλειο. Το εντυπωσιακό είναι πως από τη Μύκονο έως και την Κρήτη το φουσκωτό δεν ξεβράστηκε πουθενά, ούτε συναντήθηκε με κάποιο άλλο σκάφος ώστε να είχε ειδοποιηθεί το λιμενικό πως πλέει ακυβέρνητο.

Πάντως όπως αναφέρει το neakriti.gr αν το σκάφος είχε πορεία λίγα μέτρα δυτικότερα, θα προσέκρουε στα βράχια του αεροδρομίου Νίκος Καζαντζάκης, ενώ, αν είχε πορεία μερικές εκατοντάδες μέτρα προς τα ανατολικά, θα ξεβραζόταν πάνω στα βράχια του Κακού Ορους. Για μόλις περίπου 1,5 μίλι δεν βρέθηκε κατευθείαν εντός του λιμένα Ηρακλείου.
Για την ιστορία πάντως η απώλεια του φουσκωτού είχε δηλωθεί στις 15 Ιουλίου και βρέθηκε στις 19!