Ελλάδα – Ικαρία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 18χρονο κολυμβητή που χάθηκε

Άκαρπες είναι από χθες (20/7) οι έρευνες για 18χρονο κολυμβητή, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν ενώ κολυμπούσε με έναν φίλο του στην παραλία Κυπαρίσσι στον Εύδηλο της Ικαρίας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Σούρτη από το Ράδιο Ικαρία 87,6, που μίλησε στο OPEN, ο 19χρονος φίλος του κατάφερε να βγει στη στεριά και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας στον Άγιο Κήρυκο, όχι όμως και ο 18χρονος.

«Τον πήραν τα κύματα, η σημαία ήταν κόκκινη δεν έπρεπε να πέσουν» είπε χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος. Όπως επισήμανε η παραλία είναι δημοφιλής, με ρηχά νερά και ισχυρά θαλάσσια ρεύματα. Οι έρευνες δυσκολεύουν καθώς υπάρχουν άνεμοι που κάνουν θολά τα νερά.

Στις έρευνες συμμετέχουν, σύμφωνα με το Λιμενικό, ένα περιπολικό σκάφος, το σκάφος «Άγιος Ισίδωρος, το σκάφος «Ιχθύεις», πέντε ιδιώτες δύτες, εθελοντές, περιπολικά οχήματα του Λιμενικού και χερσαία κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ξηράς. Στις έρευνες συμμετέχουν ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ελικόπτερο FRONTEX.

H ανακοίνωση του Λιμενικού
«Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ευδήλου, για την ύπαρξη δύο (02) κολυμβητών, σε δυσχερή θέση, στην παραλία ”ΚΥΠΑΡΙΣΣΙ” Ευδήλου ν. Ικαρίας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι ο ένας εκ των δύο κολυμβητών, 19χρονος ημεδαπός, είχε εξέλθει στην παραλία, ο οποίος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Ικαρίας.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν άμεσα έρευνες προς τον εντοπισμό του έτερου ημεδαπού κολυμβητή, ηλικίας 18 ετών, με την συμμετοχή ενός (01) περιπολικού σκάφους Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., του Α/Κ σκάφους “ΑΓΙΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ” Σ.Ε. 09 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, του Α/Κ σκάφους ”ΙΧΘΥΕΙΣ” Ν.Σ. 882, πέντε (05) ιδιώτες δύτες, εθελοντές, περιπολικά οχήματα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και χερσαία κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ξηράς, ενώ απογειώθηκαν ελικόπτερο της Π.Α. και ελικόπτερο δύναμης FRONTEX, με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα».