“Φορο-πρόσφυγας” και ο διάσημος συνθέτης Ζαν Μισέλ Ζαρ, ψάχνει “καταφύγιο” στη Βρετανία

Περνάει τα σύνορα και κατευθύνεται προς τη Βρετανία ο διάσημος Γάλλος συνθέτης Ζαν Μισέλ Ζαρ;

Ο ίδιος τηρεί σιγή ιχθύος… Βρετανοί αξιωματούχοι όμως βιάστηκαν να διαρρεύσουν ότι ο 64χρονος μουσικός πέρασε το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ στο νούμερο 10, όπου είχε συνάντηση με υψηλόβαθμο κυβερνητικό του Ντέιβιντ Κάμερον  για να ενημερωθεί πώς θα γίνει «φορο-πρόσφυγας»… Γιατί ο λόγος που θέλει να απαρνηθεί την πατρίδα του ο Ζαν Μισέλ Ζαρ είναι ίδιος με του Ζεράρ Ντεπαρτιέ, να αποφύγει δηλαδή την υψηλή φορολόγηση των εισοδημάτων του.

Ο Γάλλος συνθέτης σκέφτεται σοβαρά να μεταφέρει τα μουσικά στούντιο και τις επιχειρήσεις του στο «Tech City» του Λονδίνου, τη νέα «κυψέλη» της πολιτιστικής και τεχνολογικής δραστηριότητας στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η Γαλλική κυβέρνηση βέβαια, πήρε πίσω το νόμο για φορολόγηση των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ με συντελεστή 75%, καθώς κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας. Γεγονός που προκάλεσε πανηγυρισμούς από τον Ζεράρ Ντεπαρτιέ και όλους τους πάμπλουτους Γάλλους που ξενιτεύτηκαν για να μην πληρώσουν.
Ο Γάλλος πρωθυπουργός, πάντως,  Ζαν Μαρκ Ερό δεν το βάζει κάτω… από το γραφείο του ανακοινώθηκε ότι η κυβέρνηση θα ανασυντάξει το νομοσχέδιο και θα το επαναφέρει προς ψήφιση στην εθνοσυνέλευση, διευκρινίζοντας ότι θα διατηρηθεί η πρόβλεψη για φορολογικό συντελεστή 75%.