Φοιτητικές οργανώσεις: Απαράδεκτη η απόφαση του ΤΕΠΑΚ

Απαράδεκτη θεωρούν την απόφαση του ΤΕΠΑΚ, ηΦοιτητική Παράταξη, Αναγέννηση

«Η Αναγέννηση βρίσκει απαράδεκτη την σημερινή απόφαση του ΤΕΠΑΚ σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας του κατά το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και την είσοδο των φοιτητών στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Συγκεκριμένα το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο αποφάσισε όπως δέχεται μόνο εμβολιασμένους φοιτητές ή φοιτητές που έχουν νοσήσει από την νόσο του κορονοϊού τους τελευταίους έξι μήνες, στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η απόφαση του ΤΕΠΑΚ, ενός δημόσιου πανεπιστημίου, δημιουργεί ανισότητα και διάκριση μεταξύ των φοιτητών, που κατά συνέπεια κατατάσσει τους φοιτητές σε διαφορετικές κατηγορίες, με την μια να μην έχει δικαίωμα στην παροχή δια ζώσης δωρεάν εκπαίδευσης.

Εκφράζουμε την κάθετη διαφωνία μας με την απόφαση αυτή, διότι επί της ουσίας καταπατά πλήρως το δικαίωμα των φοιτητών στην εκπαίδευση, ένα ισάξιο προς το αγαθό της υγείας δικαίωμα. Εγκλωβίζει τους φοιτητές σε μία και μόνη κατεύθυνση χωρίς την παροχή άλλων εναλλακτικών κριτηρίων που σήμερα υφίστανται για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο.

Την ίδια ώρα, η απόφαση αυτή οδηγεί σε αδιέξοδο τον διάλογο μεταξύ των φοιτητών και της κυβέρνησης σε σχέση με τον τρόπο επιστροφής των φοιτητών και των απαιτήσεων που προβάλουν οι φοιτητές ως σύνολο.

Καλούμε τις αρχές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου να ανακαλέσουν άμεσα την σχετική τους απόφαση, και να συμμεριστούν τις απαιτήσεις των φοιτητών, που έχουν τον πρώτο λόγο για το δικαίωμα τους στην μάθηση.

Ζητούμε επίσης από τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια, να μην προχωρήσουν σε τέτοιες βεβιασμένες και χωρίς ισορροπία αποφάσεις, που βλάπτουν τα δικαιώματα των φοιτητών.

Η θέση της Αναγέννησης παραμένει σταθερή γύρω από το ζήτημα αυτό. Απαιτούμε δίκαιη και ασφαλή επιστροφή των φοιτητών με τις προϋποθέσεις τις οποίες έχουμε αναλύσει σε προηγούμενες μας δημόσιες ανακοινώσεις.

Η εκπαίδευση αποτελεί δικαίωμα στο οποίο όλοι πρέπει να είναι ίσοι, και κανένας δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στερώντας το.»