Φιλμάκι αφιερωμένο στη συμβολή της Κύπρου στην Ελληνική Επανάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Φιλμάκι αφιερωμένο στη συμβολή της Κύπρου στην Ελληνική Επανάσταση (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας παρουσιάζει σήμερα, 24 Μαρτίου 2021, με αισθήματα υπερηφάνειας και συγκίνησης και σε συνεργασία με όλα τα οργανωμένα σύνολα της Διασποράς, παιδιά και νέους της Διασποράς από διάφορες γωνίες του κόσμου να δίνουν τα δικά τους μηνύματα για τον αγώνα του ’21, φιλμάκι αφιερωμένο στη συμβολή της Κύπρου στην Επανάσταση και τον απόηχο της στους απελευθερωτικούς αγώνες της Κύπρου.

Η Επανάσταση του 1821 ήταν η αφετηρία ενός έθνους κράτους αλλά και μια παρακαταθήκη ηρωικής μορφής για τις επόμενες γενιές. Οι Έλληνες θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία τους και έμειναν στην ιστορία για τα κατορθώματα τους. Ο απανταχού Ελληνισμός τιμά τον ηρωικό ξεσηκωμό των Ελλήνων για την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού. Σημαντική και η συμβολή της Κύπρου στον Αγώνα.

Το Γραφείο Επιτρόπου Προεδρίας είναι περήφανο για τους απόδημους Έλληνες και τους διαχρονικούς αγώνες τους για την Κύπρο μας. Ιδιαίτερα περήφανο είναι για την νέα γενιά των απόδημων μας. Αυτά τα παιδιά μας θυμίζουν ότι, αν και βρίσκονται μακριά από την χώρα καταγωγής τους, διατηρούν στενούς δεσμούς με τη γλώσσα, την ιστορία, την παράδοση και τις ρίζες τους. Αυτό, πέρα από συγκίνηση και περηφάνια, μας δημιουργεί αισθήματα ευθύνης και υποχρέωσης απέναντι τους. Τους δίνουμε την υπόσχεση μας ότι θα είμαστε δίπλα τους, κοντά τους, υποστηρικτές και συμπαραστάτες τους, γιατί τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον του Απόδημου Ελληνισμού.